Η διακίνηση φαιντανύλης προς τις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 40% από τότε που ανέλαβε ο Τραμπ, λέει η πρόεδρος του Μεξικού
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επικαλεστεί τη διακίνηση για να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, αν και πολλές εισαγωγές δεν επηρεάζονται, καθώς εισέρχονται στη χώρα στο πλαίσιο μιας τριμερούς εμπορικής συμφωνίας
Από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο, η διακίνηση φαιντανύλης από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί περίπου κατά 40%, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.
Ο Τραμπ επικαλέστηκε τη διακίνηση φαιντανύλης ως παράγοντα στην απόφασή του να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, αν και πολλές εισαγωγές δεν επηρεάζονται, καθώς εισέρχονται στη χώρα στο πλαίσιο μιας τριμερούς εμπορικής συμφωνίας.
Αργότερα πήρε πίσω την απόφαση, αναστέλλοντας την επιβολή των δασμών κατά ένα μήνα. Η πρόεδρος του Μεξικού, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τα σύνορά της με τις ΗΠΑ με περίπου 10.000 στρατιώτες. Σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι