Οβασιλιάς Κάρολος υποδέχεται σήμερα στην κατοικία του στο Σάντριγχαμ τον Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, δείχνοντας με τρόπο σαφή την υποστήριξή του στο λαό της Ουκρανίας.
Η πρόσκληση του βασιλιά προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας ήρθε μία ημέρα αφότου οΝτόναλντ Τραμππροκάλεσε παγκόσμια οργή προσβάλλοντας και υβρίζοντας σε ζωντανή μετάδοση τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, ο Κάρολος προσκάλεσε και τον Αμερικανό πρόεδρο για κρατική επίσκεψη στη Βρετανία λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον Ζελένσκι πραγματοποιείται μετά τη θερμή συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος φιλοξενεί και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι κινήσεις των δύο Βρετανών ηγετών δείχνουν ξεκάθαρα ότι η χώρα τους στηρίζει ανοιχτά τον Ζελένσκι στην κόντρα του με τον Τραμπ.
Η απόφαση του Καρόλου να δεχτεί τον Ουκρανό πρόεδρο στην κατοικία του στο Σάντριγχαμ είναι η πιο ανοιχτή πολιτική πράξη που έχει κάνει από όταν ανέβηκε στον θρόνο.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.