Οι Ουκρανοί συνεχίζουν την ανάκριση των δύο Βορειοκορεατών στρατιωτών που έπιασαν αιχμαλώτους στο Κουρσκ, ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Συνεχίζεται η επικοινωνία μεταξύ των αιχμαλώτων στρατιωτών της Βόρειας Κορέας και των ερευνητών των Μυστικών Υπηρεσιών (SBU). Οι πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά των εν λόγω στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος, την εκπαίδευση και την πλήρη απομόνωσή τους επιβεβαιώνονται από τα λόγια των κρατουμένων», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως θα αντληθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ουκρανός πρόεδρος, ένας από τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες λέει στους ερευνητές της SBU ότι υπηρετούσε σε τάγμα αναγνώρισης. Όταν ρωτήθηκε αν η μητέρα του γνώριζε πού βρισκόταν, απάντησε: «Όχι, δεν γνωρίζει».
Ο κρατούμενος είπε επίσης ότι άρχισε να υπηρετεί στον βορειοκορεατικό στρατό σε ηλικία 17 ετών, αφού αποφοίτησε από το σχολείο. «Πριν έρθω στη Ρωσία, δεν ήξερα ότι θα πολεμούσα εδώ. Και δεν ήξερα καν ποιον πολεμούσαμε», δήλωσε ο Κορεάτης.
Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Κουρσκ γνώριζε ότι πολλοί Βορειοκορεάτες στρατιώτες είχαν τραυματιστεί.
Ο κρατούμενος παραδέχθηκε επίσης ότι δεν γνώριζε «πολλά» για τον κόσμο έξω από τη Βόρεια Κορέα. Συγκεκριμένα, είπε ότι το μόνο που γνώριζε για τη Νότια Κορέα ήταν ότι «εκεί υπάρχουν λιγότερα βουνά από ό,τι στη Βόρεια».
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.