«Επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης» ο εμπρησμός της Charlie Hebdo

«Επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης» ο εμπρησμός της Charlie Hebdo

Καταδίκασε την επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας...

«Επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης» ο εμπρησμός της Charlie Hebdo
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε την επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo», που έπεσε θύμα εγκληματικού εμπρησμού στο Παρίσι.

Κλείσιμο
«Είναι μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης, που αποτελεί τη βάση κάθε δημοκρατικής και ανοικτής κοινωνίας, και καταδικάζω σθεναρά την επίθεση αυτή», αναφέρει η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Εκπρόσωπος για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, στον ΟΑΣΕ, σε ανακοίνωση της.

«Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, οι επιθέσεις εις βάρος μιας επιχείρησης Τύπου και των δημοσιογράφων της είναι αφόρητες. Έχω εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν μια ταχεία και διεξοδική έρευνα, για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι υπεύθυνοι», προσέθεσε η Μιγιάτοβιτς.

Η έδρα της σύνταξης της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, που πουλά περίπου 60.000 αντίτυπα, καταστράφηκε το βράδυ της Τρίτης, από εγκληματικό εμπρησμό, πριν από την κυκλοφορία της Τετάρτης, ενός ειδικού φύλλου για τις ανάγκες του οποίου είχε μετονομαστεί σε "Charia Hebdo".

Η Charlie Hebdo είχε αποφασίσει να ονομάσει τον Μωάμεθ "αρχισυντάκτη" αυτού του φύλλου, για να "γιορτάσει την εκλογική νίκη" του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία και την ανακοίνωση ότι "η Σαρία θα είναι η κύρια πηγή του δικαίου στη Λιβύη".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης