Εμπρησμός στα γραφεία γαλλικής εφημερίδας

Εμπρησμός στα γραφεία γαλλικής εφημερίδας

Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία εκδίδει αύριο ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία...

Εμπρησμός στα γραφεία γαλλικής εφημερίδας
Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία εκδίδει αύριο ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας, που έκαναν λόγο για επίθεση με βόμβα μολότοφ.

Η εφημερίδα, η οποία για την ειδική αυτή έκδοση μετονομάσθηκε σε "Charia Hebdo", είχε αποφασίσει να χρήσει τον προφήτη Μωάμεθ αρχισυντάκτη του ειδικού φύλλου για την Τυνησία, για να γιορτάσει τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα κατά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα.

Κλείσιμο
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη 01.00 τη νύχτα και ετέθη υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον χρονογράφο της εφημερίδας Πατρίκ Πελού, η βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην πρόσοψη και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. «Όλα καταστράφηκαν», είπε.

Ο επικεφαλής της έκδοσης, ο σκιτσογράφος Charb, δήλωσε ότι η πυρκαγιά συνδέεται με την έκδοση «Charia Hebdo».
«Υπήρχαν απειλές, στο Facebook στο Twitter, λάβαμε πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, απειλές, ύβρεις», υλικό το οποίο η διεύθυνση της εφημερίδας θα παραδώσει στην αστυνομία.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης