Ρωσία: Δικαστήριο καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου της Meta ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση

Ρωσία: Δικαστήριο καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου της Meta ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση

Η ίδια η Meta χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία

meta
Στρατοδικείο στη Μόσχα καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου τoυ αμερικανικού κολοσσού των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης Meta Άντι Στόουν ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της «δημόσιας υπεράσπισης της τρομοκρατίας», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η ίδια η Meta χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook και του Instagram έχουν απαγορευθεί στη χώρα από το 2022 όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.



Κλείσιμο
Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση. Ούτε κατέστη δυνατή άμεσα η επαφή με τον Στόουν, διευθυντή επικοινωνίας της Meta.

Η συνήγορος υπεράσπισης Βαλεντίνα Φιλιπένκοβα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax, φέρεται να δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Ζήτησα την αθώωσή του» φέρεται να δήλωσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας άνοιξε την ποινική έρευνα σε βάρος του Στόουν πέρυσι, χωρίς να γνωστοποιήσει ειδικές κατηγορίες.

Το πρακτορείο RIA επικαλέσθηκε εισαγγελικές αρχές να δηλώνουν ότι ο Στόουν δημοσίευσε διαδικτυακά σχόλια τα οποία υπερασπίζονταν «επιθετικές, εχθρικές και βίαιες δράσεις» εναντίον Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Τι καιρό θα κάνει - Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Δίκη Τραμπ για τα χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς: Έστησε εγκληματικό σχέδιο, λέει ο εισαγγελέας

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης