Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού απέλασε δύο Γάλλους διπλωμάτες
Η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της απευθύνει «μια έντονη διαμαρτυρία»
Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση δύο Γάλλων διπλωματών για δραστηριότητες «ασύμβατες με το στάτους τους», σε ένα πλαίσιο έντασης μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα της στήριξης του Παρισιού στην Αρμενία.
Η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της απευθύνει «μια έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες δύο εργαζομένων της πρεσβείας της Γαλλίας που είναι ασύμβατες με το διπλωματικό στάτους τους», έγινε γνωστό από τη διπλωματία του Αζερμπαϊτζάν σε ένα δελτίο τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Οι δύο διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία, αντίπαλο του Μπακού, που στηρίζει ιστορικά.
Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ κατηγόρησε το Παρίσι ότι ευνοεί «νέους πολέμους» εξοπλίζοντας το Ερεβάν.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής