Κρατούμενη στη Φλόριντα ζητά να αποφυλακιστεί το αγέννητο μωρό της
Το επιχείρημα της γυναίκας βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα έμβρυα θεωρούνται άνθρωποι με δικαιώματα
Την «παράνομη κράτηση» του αγέννητου ακόμη παιδιού της καταγγέλλει μια γυναίκα στη Φλόριντα, που προφυλακισμένη για έγκλημα που διέπραξε.
Η Υβέτ Χάρελ, όταν ήταν μόλις έξι εβδομάδων έγκυος πέρυσι τον Ιούλιο, πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα. Σήμερα είναι υπό κράτηση και περιμένει τη δίκη της για φόνο, αναφέρει το BBC.
Ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι το αγέννητο μωρό της αδίκως κρατείται ενώ λέει ότι το προσωπικό της φυλακής βάζει τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο.
Το επιχείρημα της Χάρελ βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα έμβρυα θεωρούνται άνθρωποι με δικαιώματα, μια προσέγγιση που κέρδισε έδαφος μετά την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου πέρυσι το καλοκαίρι η οποία ανέτρεψε την απόφαση του 1973 που απελευθέρωνε τις αμβλώσεις.
Ο δικηγόρος της Χάρελ υποστηρίζει στο αίτημά του ότι «το αγέννητο παιδί είναι [ενν. νομικό] πρόσωπο, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της Φλόριντας και το Σύνταγμα των ΗΠΑ». Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού είναι ανεξάρτητα από αυτά της μητέρας του. Για αυτό ζητά την απελευθέρωση της γυναίκας ως τη γέννηση του παιδιού για να έχει την κατάλληλη φροντίδα.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής