Ερντογάν: Επίθεση στην αντιπολίτευσή του - «Παραιτείστε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Ερντογάν: Επίθεση στην αντιπολίτευσή του - «Παραιτείστε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»

Κατηγόρησε πως υποσχόμενοι την επιστροφή στο πρόγραμμα των F35 «στέλνουν χαιρετίσματα» στην Ελλάδα - «Ναι» στην ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, «όχι» σε Σουηδία

erdogan1
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην χώρα μας εξαπολύοντας επίθεση κατά της τουρκικής αντιπολίτευσης!

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, F-35 επιχείρησε να «γυρίσει μπούμερανγκ» στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης τις υποσχέσεις της ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών ισχυριζόμενος ότι έτσι παραιτούνται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα και «χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35 το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημειώνοντας ότι η Άγκυρα βλέπει θετικά το σχετικό αίτημα της Φινλανδίας.  «Η Σουηδία δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει αυτή τη στιγμή. Δεν θα πούμε 'ναι' στο αίτημά τους για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ όσο εκείνοι επιτρέπουν το κάψιμο του Κορανίου», δήλωσε σε ομιλία του ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο.

Ο Ερντογάν είχε επισημάνει την Κυριακή πως η Άγκυρα θα μπορούσε να συμφωνήσει στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε παρόμοιες δηλώσεις προχθές, Δευτέρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρανς άνδρας καταγγέλλει μπαρμπέρη στην Άρτα που αρνήθηκε να τον κουρέψει

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: «Αποζημίωση» 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης - Έρχεται η τροπολογία

Σκύλος κατασπάραξε 4χρονο κοριτσάκι στον κήπο του σπιτιού του στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης