Επικοινωνία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου μετά τις εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα
Στην ατζέντα η συμφωνία για τα σιτηρά και τα F-16
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα μετά την απόφαση της Ρωσίας να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά.
Κατά τη συνομιλία, οι δύο υπουργοί εστίασαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η τουρκική πλευρά φάνηκε να εστιάζει στο ρόλο της ως μεσολαβητή.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Μπλίνκεν για την επαναλειτουργία του διαδρόμου σιτηρών.
Στη συνομιλία ετέθη και το ζήτημα των μαχητικών F-16 όπως και η ένταση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.