Ισραήλ: Έτοιμος να συζητήσει αποστολή όπλων στην Ουκρανία ο Νετανιάχου «αν εκλεγεί πρωθυπουργός»

Ισραήλ: Έτοιμος να συζητήσει αποστολή όπλων στην Ουκρανία ο Νετανιάχου «αν εκλεγεί πρωθυπουργός»

Σημαντική η απειλή για πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία, αν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης αρθούν με τη νέα πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο  Νετανιάχου, φαβορί για να επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές στο Ισραήλ

netaniahu
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης του κόμματος του κόμματος «Λικούντ» στο Ισραήλ, το οποίο είναι το φαβορί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τόνισε πως εάν εκλεγεί στη θέση του πρωθυπουργού, είναι έτοιμος να αναθεωρήσει την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την παροχή όπλων στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday, ο ηγέτης του «Λικούντ» απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το Ισραήλ είναι «στο πλευρό της Ρωσίας» και δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τη μεταφορά όπλων στο Κίεβο.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα που θα αντιμετωπίσω αν εκλεγώ, και αυτό είναι το θέμα της βοήθειας της Ουκρανίας με όπλα. Δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα, αλλά είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί και θα το κάνω αν εκλεγώ», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε επίσης στη χρήση από τη Ρωσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι ιρανικής κατασκευής εναντίον της Ουκρανίας και τόνισε ότι εάν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης αρθούν με τη νέα πυρηνική συμφωνία, η απειλή θα αυξηθεί δραματικά.

«Είναι ένα θανατηφόρο όπλο και χρησιμοποιείται με έναν τρόπο που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται, δηλαδή για να επιτεθεί σε αμάχους», δήλωσε ο πολιτικός.

Σημείωσε ότι όσοι υποστηρίζουν μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν «μπορούν να αισθανθούν τι τους περιμένει», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ρωσικών επιθέσεων εναντίον ουκρανικών πόλεων.

Όπως αναφέρθηκε, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει προηγουμένως ότι υποστηρίζει τη "συνετή" θέση της σημερινής κυβέρνησης του Γιαΐρ Λαπίντ στο θέμα της παροχής αμυντικών όπλων στην Ουκρανία, αλλά αργότερα δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής όπλων στο Κίεβο εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει ο συγκοινωνιακός «χάρτης» της Αττικής - Έως την εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης ο Ηλεκτρικός

«Λέει ψέματα, δεν της έχει κάνει τίποτα» δηλώνει ο πατέρας της 38χρονης που έριξε το καυστικό υγρό

Ρίσι Σούνακ : Ποιος είναι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης