Ιράν: Η αστυνομία θα αντιταχθεί «με όλη της την ισχύ» στους διαδηλωτές
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μετά την 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πέθανε η 22χρονη Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη
Η ηγεσία της αστυνομίας του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι οι δυνάμεις της θα αντιταχθούν «με όλη τους την ισχύ» στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν εδώ και 12 ημέρες για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.
«Σήμερα οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και κάποιοι ταραχοποιοί προσπαθούν να διαταράξουν την τάξη και την ασφάλεια του έθνους χρησιμοποιώντας κάθε πρόφαση», ανακοίνωσε η διοίκηση της αστυνομίας.
«Το προσωπικό της αστυνομίας θα αντιταχθεί με όλη του την ισχύ στις συνωμοσίες των αντεπαναστατών και των εχθρικών στοιχείων και θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον όσων διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια παντού στη χώρα», συνέχισε η ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μετά την 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πέθανε η 22χρονη Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Fars, περίπου 60 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί» από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία έκανε λόγο για 10 νεκρούς στις τάξεις της, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοί περιλαμβάνονται στους 60 θανάτους.
Εξάλλου οι ιρανικές αρχές επεσήμαναν ότι περισσότεροι από 1.200 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί έκτοτε.
Διαθέτει 5 ακαδημαϊκές σχολές και 10 πανεπιστημιακά προγράμματα - Πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στη βρετανική τριτοβάθμια εκπαίδευση, με χιλιάδες αποφοίτους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.