Δολοφονήθηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος στο Μεξικό - Ο 12ος μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο

Δολοφονήθηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος στο Μεξικό - Ο 12ος μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο

Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου 

ekdilosi-eleftheria-typou
Ακόμη ένα χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου καταγράφηκε στο Μεξικό. Πρόκειται για τη 12η, από τις αρχές του έτους, δολοφονία δημοσιογράφου.

Το αποτρόπαιο συμβάν σημειώθηκε στη Σιουδάδ Βικτόρια, στο βόρειο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα Expreso, με την οποία συνεργαζόταν.

«Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος Αντόνιο ντε λα Κρους, ρεπόρτερ της εφημερίδας Expreso, δολοφονήθηκε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του», ανέφερε η εφημερίδα. Η κόρη και η σύζυγος του ντε λα Κρους τραυματίστηκαν. Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Πολιτείας Ταμαουλίπας, Φρανσίσκο Καμπέσα δε λα Βάκα, είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν «να σώσουν τη ζωή» της κόρης, η ηλικία της οποίας δεν διευκρινίστηκε.

«Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν ατιμώρητα», υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού, Χεσούς Ραμίρες. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα.

Ο Αντόνιο δε λα Κρους κάλυπτε θέματα σχετικά με το κλίμα αλλά το τελευταίο διάστημα είχε καταγγείλει μέσω του Twitter τη «διαφθορά» ενός πρώην δημάρχου της Σιουδάδ Βικτόρια.

Κλείσιμο
«Οι βασικοί ύποπτοι βρίσκονται εντός της κυβέρνησης της Πολιτείας» είπε ο βουλευτής Γκουστάβο Καρδένας, του κόμματος «Κίνημα Πολιτών». Ο δε λα Κρους ήταν και εκπρόσωπος αυτού του μικρού κόμματος.

Ένας άλλος δημοσιογράφος του εκδοτικού ομίλου Expreso-La Razon, ο Έκτορ Γκονσάλες, είχε δολοφονηθεί στις 29 Μαΐου 2018.

Συνάδελφοι του δε λα Κρους είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν δεχόταν απειλές. Χθες είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονταν στην Ταμαουλίπας και έγραψε ότι η Σιουδάδ Βικτόρια ήταν «η τρίτη πιο ζεστή πόλη του Μεξικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας

Λιονέλ Μέσι: Ξεφαντώνει με Σουάρεζ, Φάμπρεγας και τις γυναίκες τους στην Ίμπιζα - Ασταμάτητο πάρτι

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες βιασμού η πρόταση του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης