Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ: Η απουσία της Ελισάβετ, τα εντυπωσιακά καπέλα και η εμφάνιση της «στενής» φίλης του πρίγκιπα Φίλιππου

Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ: Η απουσία της Ελισάβετ, τα εντυπωσιακά καπέλα και η εμφάνιση της «στενής» φίλης του πρίγκιπα Φίλιππου

Οι γαλαζοαίματοι που έδωσαν το «παρών», γιατί απουσίαζαν η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον - Παρούσα και η γοητευτική κόμισσα Πένι Μπραμπούρν, η επί χρόνια στενή «φίλη» του πρίγκιπα Φίλιππου - Χωρίς περιορισμούς για την πανδημία η διεξαγωγή των βασιλικών ιπποδρομιών του Άσκοτ - Τα περίτεχνα καπέλα γαλαζοαίματων και «κοινών θνητών» έκλεψαν τις εντυπώσεις

25831715
Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ που θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 18 Ιουνίου.

Η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, αν και δεινή ιππέας στο παρελθόν αλλά και λάτρης των αλόγων, εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που την ταλαιπωρούν τους τελευταίους μήνες δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό γεγονός για τους Βρετανούς, όμως, θα παρακολουθήσει τους αγώνες από την τηλεόραση.

Το 2021 η μονάρχης, που την περασμένη εβδομάδα συμπλήρωσε 70 χρόνια στο θρόνο της Γηραιάς Αλβιώνας, μπόρεσε να παραβρεθεί μόνο την τελευταία μέρα των αγώνων. Απόντες για πρώτη φορά και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, που παρέμειναν στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση μνήμης για τα πέντε έτη από την φονική πυρκαγια στον Πύργο του Γκρένφελ.

Την βασίλισσα εκπροσώπησε ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος έφτασε στο Άσκοτ με άμαξα έχοντας στο πλευρό του την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

000_32CG793
O πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα


Κλείσιμο
Με άμαξες έφτασαν στους ιππικούς αγώνες του Άσκοτ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Άννα και ο ξάδελφος της βασίλισσας, πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ μαζί με την σύζυγό του.

Από την βασιλική οικογένεια το «παρών» έδωσαν, επίσης, η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της, τον μεγιστάνα του Real Estate, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, η 41χρονη Ζάρα Τιντάλ με τον σύζυγό της Μάικ Τιντάλ, ο 44χρονος αδελφός της, Πίτερ Φίλιπς, αγαπημένος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του, Σόφι κόμισσα του Ουέσσεξ.

Το αυστηρό dress code και τα περίτεχνα καπέλα στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ

Οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ χρονολογούνται από το 1711 και απαιτούν αυστηρό dress code με ψηλά καπέλα για τους άντρες και περίτεχνα, πολύχρωμα καπέλα για τις γυναίκες. Όμως, αν και την φετινή χρονιά ο οδηγός dress code που μοιράστηκε στους παριστάμενους έκανε λόγο για πιο «χαλαρή» ενδυμασία, δεν έλειψαν οι κομψές παρουσίες και τα όμορφα έως εκκεντρικά καπέλα ή headbands.

Η δούκισσα της Κορνουάλης εμφανίστηκε με γαλάζιο σύνολο και μεγάλο καπέλο στην ίδια απόχρωση.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, έλαμπε στις ιπποδρομίες στο πλευρό του συζύγου της και έδωσε ένα φιλί στον θείο της, πρίγκιπα Κάρολο, γεγονός που μαρτυρά πως οι σχέσεις της πρωτότοκης κόρης του πρίγκιπα Άντριου με τον διάδοχο του θρόνου είναι άριστες, αν και ο Κάρολος έχει ζητήσει και έχει πετύχει τον αποκλεισμό του πατέρα της από την δημόσια ζωή, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν.

Η Βεατρίκη ήταν εντυπωσιακή με μάξι, φλοράλ φόρεμα το οποίο συνδύασε αντί για καπέλο με ένα ψάθινο headband διακοσμημένο με λουλούδια. Με κομψό καπέλο σε μωβ απόχρωση εμφανίστηκε και η Ζάρα Τιντάλ, ολυμπιονίκης της ιππασίας, που κληρονόμησε την αγάπη για τα άλογα από την μητέρα της, πριγκίπισσα Άννα.

Αλλά και η κόμισσα του Ουέσσεξ, Σόφι, δεν παρέλειψε να εμφανιστεί στον ειδικό χώρο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με ένα τεράστιο μπορντό καπέλο που συνδύασε με φόρεμα σε ροζ απόχρωση ενώ περίτεχνα καπέλα με φτερά και λουλούδια φορούσαν οι δύο φίλες της, που την συνόδευσαν στην εκδήλωση.

Το καπέλο της πριγκίπισσας Άννας ήταν μικρό σε σύγκριση με τα καπέλα των άλλων κυριών σε καφέ απόχρωση ενώ εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Κάρολ Μίντλετον, μητέρας της δούκισσας του Κέιμπριτζ, που για την ξεχωριστή κοινωνική εκδήλωση επέλεξε ροζ φόρεμα με μεγάλο μαύρο καπέλο.

000_32CG8U6
Κάποια καπέλα ήταν πιο δημιουργικά από άλλα - αυτό είναι το πνεύμα του Άσκοτ


Εντυπωσιακή στις Ιπποδρομίες του Άσκοτ η «δεύτερη» γυναίκα στη ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου

Εντυπωσιακή στην εξέδρα των γαλαζοαίματων ήταν η 68χρονη Πένι Μπραμπούρν, κόμισσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, στενή «φίλη» του πρίγκιπα Φίλιππου για πολλές δεκαετίες. Η Πένι Μπραμπούρν συνοδευόταν από την κόρη της, Λαίδη Αλεξάνδρα Χούπερ και τον εγγονό της βασίλισσας, Πίτερ Φίλιπς.

Κομψή, όπως σε όλες τις εμφανίσεις της, η «δεύτερη» γυναίκα στη ζωή του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, επέλεξε για τους ιππικούς αγώνες του Άσκοτ ένα φόρεμα σε γαλάζιο χρώμα και πλατύ καπέλο στην ίδια απόχρωση. Άλλωστε και στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021 η κόμισσα είχε εντυπωσιάσει με την κομψή της εμφάνιση, ντυμένη στα μαύρα από την κορυφή ως τα νύχια ενώ το μαργαριταρένιο κολιέ και τα σκουλαρίκια της συμβόλιζαν το βαρύ πένθος της.

Όμως, εκτός από τις εμφανίσεις των γαλαζοαίματων, τα βλέμματα «μαγνήτισαν» και οι άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις των «κοινών θνητών».

Γοητευτικές κυρίες με μίνι ή με μάξι φορέματα, με κοστούμια, ό,τι και να επέλεξαν να φορέσουν κυριαρχούσαν τα έντονα χρώματα και τα μεγάλα περίτεχνα καπέλα. Άλλωστε, οι φετινές βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ διεξάγονται για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια χωρίς περιορισμούς για την πανδημία και την πρώτη μέρα η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξέφυγε ο Ερντογάν, κόκκινος συναγερμός διαρκείας στο Αιγαίο

O Πούτιν «παλεύει να κρατηθεί όρθιoς» κατά τη διάρκεια ομιλίας και τα πόδια του λυγίζουν - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στο Παγκράτι: Πήγε να μπει στο σπίτι της από το μπαλκόνι, έπεσε και σκοτώθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης