Άλεκ Μπάλντουιν: «Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας Rust φταίει» αναφέρει έκθεση - Πρόστιμο άνω των 100.000 δολαρίων

Άλεκ Μπάλντουιν: «Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας Rust φταίει» αναφέρει έκθεση - Πρόστιμο άνω των 100.000 δολαρίων

Οι αρμόδιοι δεν επιρρίπτουν ευθύνες στον 64χρονο ηθοποιό που πυροβόλησε κατά λάθος την κινηματογραφίστρια - Σύμφωνα με τους αρμόδιους για θέματα ασφαλείας στο Νέο Μεξικό, η εταιρεία παραγωγής «επέδειξε ξεκάθαρη αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων και απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

baldwin-rust-arthro
Θέση που διατυπώνεται εδώ και καιρό αναδείχθηκε και σε ειδική αναφορά μετά το μοιραίο συμβάν θανάτου της κινηματογραφίστριας  Χαλίνα Χάτσινς όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust.  Σύμφωνα με τους υπεύθυνους στο Νέο Μεξικό, για την τήρηση μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η διοίκηση γνώριζε πως δεν τηρούνται τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για τη χρήση όπλων. Ύστερα από την έκδοση του πορίσματος, στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους  139.793 δολαρίων

Σύμφωνα με τους αρμόδιους για θέματα ασφαλείας, η εταιρεία παραγωγής «επέδειξε ξεκάθαρη αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων και απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Χάτσινς πέθανε κατά τη διάρκεια προβών τον περασμένο Οκτώβριο. Ο 64χρονος Μπάλντουιν τραυμάτισε, κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, και τον διεθυντή παραγωγής Τζόελ Σόουζα.
 
Οι αρμόδιες αρχές του Νέου Μεξιοκού μίλησαν για ξέκαθαρη αποτυχία τήρησης του ανάλογου πρωτοκόλλου και μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους. 

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση είχε υποβάλλει στον Μπάλντουιν η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας του Rust.

Ο σύζυγος της Χαλίνα Χάτσινς «σπάει τη σιωπή του»: Νιώθω μεγάλη οργή για τον Μπάλντουιν

Κλείσιμο
Ο σύζυγος της Χάτσινς είχε μιλήσει τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξή του με τη Hoda Kotb, για πρώτη φορά για τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου από το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

«Κάποιος είναι σίγουρα υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όταν ο σύζυγος της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας άκουσε τον ηθοποιό να αποποιείται κάθε ευθύνη, όμως ένιωσε οργή, όπως εξηγεί.

«Ένιωσα τόσο εκνευρισμένος. Τεράστια οργή. Δεν μπορούσα να τον βλέπω να μιλάει δημόσια για τον θάνατό της με τόσο λεπτομερή τρόπο και να μη δέχεται καμία ευθύνη, αφού είχε μόλις περιγράψει πώς την σκότωσε», είχε προσθέσει ο άντρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Tεστ DNA για τη Μαλένα και την Ίριδα θα ζητήσει o Μάνος Δασκαλάκης

Γιατρός-ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 πάνω από Ζουράφα, Παναγιά και Οινούσσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης