Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωσηνα κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
«Το υπουργείο Υποδομών προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκλείσει πλήρως τις χερσαίες και θαλάσσιες διασυνδέσεις με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο στο Telegram, κρίνοντας πως αυτά «τα μέτρα είναι αναγκαία» για να «σταματήσει η προμήθεια της επιτιθέμενης χώρας με αγαθά διπλής χρήσης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς».
Το υπουργείο προέτρεψε, επίσης, τους «27» να «αποκλείσουν τη μεταφορά αγαθών και προσώπων» προς τη Ρωσίακαι τη Λευκορωσία «μέσω του εδάφους της ΕΕ και διαμέσου των συνόρων της», διευκρινίζοντας πως «απέστειλε» ένα «επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της ΕΕ από τη μία και της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από την άλλη θα συνιστούσε μια ενίσχυση των περιορισμών που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τους Δυτικούς μετά την έναρξη της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης πριν από έναν μήνα.
Σύμφωνα με το Κίεβο, αυτό θα επέτρεπε «να αυξηθεί η οικονομική πίεση» σε βάρος της Μόσχας και του Μινσκ, καθώς «οι ρωσικές εταιρείες βρίσκουν μέσα να παρακάμψουν» τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.