Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες μαθητές στις διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής

Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες μαθητές στις διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής

Με συνθήματα όπως «κάθε ζωή μετράει», «σταματήστε τον πόλεμο» και «στηρίζουμε την Ουκρανία», οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου και του Αμβούργου

hamburg1
25382883
Δεκάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και στο Αμβούργο κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μετατρέποντας τις «Παρασκευές για το Κλίμα» σε αντιπολεμική διαδήλωση.

Με συνθήματα όπως «κάθε ζωή μετράει», «σταματήστε τον πόλεμο» και «στηρίζουμε την Ουκρανία», οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των δύο μεγάλων πόλεων, αλλά και σε μικρότερες πόλεις της Γερμανίας, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες άλλους που διαδηλώνουν σήμερα σε όλον τον κόσμο.

«Το Αμβούργο σήμερα συγκεντρώθηκε για να δείξει την αλληλεγγύη του. Κανεις και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει από το να αντισταθούμε, να φωνάξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι, από να εκφράσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας, όπως ακριβώς δεν αρέσει στους απολυταρχικούς ηγέτες. Πούτιν εξαφανίσου, είμαστε εδώ!», δήλωσε η ακτιβίστρια Λουίζα Νοιμπάουερ από τη συγκέντρωση του Αμβούργου, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 250.000 μαθητές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν, ειδικά για σήμερα, άρει την υποχρεωτική προσέλευση στο σχολείο, ενώ οι μαθητές κάτω των 16 ετών χρειάζονταν γραπτή άδεια από τους γονείς τους.

25382883
25382885
25382880


Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

O Πούτιν ούτε τρελός είναι, ούτε η ρωσική εισβολή έχει αποτύχει, λέει στρατιωτικός αναλυτής

Η πρώτη τοποθέτηση Λιγνάδη στη δίκη του: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, είμαι αθώος»

Πύραυλος χτύπησε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - Δείτε σε βίντεο τη στιγμή του χτυπήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης