«Σε λίγο θα δείτε την τιμή της βενζίνης να μειώνεται» διαμηνύει ο Μπάιντεν

«Σε λίγο θα δείτε την τιμή της βενζίνης να μειώνεται» διαμηνύει ο Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, σε μια συντονισμένη, πρωτοφανή πρωτοβουλία, αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματά τους σε μια προσπάθεια να μειωθεί η τιμή του μαύρου χρυσού στις αγορές

biden_ap_1
Η άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ είναι μια «σημαντική πρωτοβουλία» η οποία «θα κάνει τη διαφορά» σε ό,τι αφορά την τιμή των καυσίμων, η οποία έχει εκτοξευτεί στα ύψη, διαβεβαίωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Θα χρειαστεί χρόνος αλλά σε λίγο θα δείτε την τιμή της βενζίνης να μειώνεται», υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, σε μια συντονισμένη, πρωτοφανή πρωτοβουλία, αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματά τους σε μια προσπάθεια να μειωθεί η τιμή του μαύρου χρυσού στις αγορές.

Ο Μπάιντεν σχολίασε ότι συνήθως οι τιμές πέφτουν με τον καιρό όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απλώς να περιμένουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα να πέσουν από μόνες τους».

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι μολονότι έχει μειωθεί η τιμή της χονδρικής, δεν πέφτει αναλόγως και η τιμή των καυσίμων στα βενζινάδικα. Χαρακτήρισε μάλιστα «απαράδεκτο» οι πετρελαϊκές εταιρείες να ενθυλακώνουν τη διαφορά μεταξύ της χονδρικής και της λιανικής τιμής.

Εξάλλου, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν ευθύνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα

Ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα από νέου τύπου υποψήφιο μονοδοσικό γερμανικό εμβόλιο πεπτιδίων

Στην Άγκυρα αύριο ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι - «Είχε χρηματοδοτήσει το πραξικόπημα του 2016» σύμφωνα με τους Τούρκους

Κουβανή ισχυρίζεται ότι ο Μαραντόνα τη βίασε στα 16 της, ενώ η μητέρα της ήταν στο δίπλα δωμάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης