Μέρκελ: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία είναι δραματική
Μίλησε για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης καθώς η προστασία που προσέφεραν οι δύο πρώτες δόσεις ξεκίνησε να φθίνει μετά τους έξι μήνες
Η κατάσταση με τον κορωνοϊόστη Γερμανίαείναι δραματική, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,η οποία έκανε έκκληση να υπάρξει μια ώθηση για τη διανομή των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων με ταχύτερους ρυθμούς και ζήτησε από όσους είναι επιφυλακτικοί ως προς τον εμβολιασμό τους να αλλάξουν γνώμη.
Νωρίτερα σήμερα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 52.826 καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας κυριεύει την Ευρώπη.
«Δεν είναι πολύ αργά για να επιλέξει κάποιος να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Όποιος εμβολιάζεται προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτή θα είναι η έξοδος από την πανδημία», είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε ένα συνέδριο δημάρχων γερμανικών πόλεων.
Η ίδια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί «εθνική προσπάθεια» για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων καθώς η προστασία που προσέφεραν οι δύο πρώτες δόσεις ξεκίνησε να φθίνει έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»