Την επιβολή lockdownγια τους ανεμβολίαστους προωθεί η Αυστρία, εν μέσω ταχείας έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας.
Ο καγκελάριος της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει το πράσινο φως του κοινοβουλίου την Κυριακή για να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου.
«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να δώσουμε την Κυριακή το πράσινο φως για ένα εθνικό lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία έναρξης ισχύος των μέτρων.
Ο καγκελάριος είχε διευκρινίσει ότι το lockdown για ανεμβολίαστους «σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει (είδη πρώτης ανάγκης), να κάνει γυμναστική - δηλαδή ακριβώς αυτό που έπρεπε να υποστούμε όλοι το 2020».
Η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία πλήρως εμβολιασμένο είναι το 65% του ποηθυσμού.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΗ. Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ταχύτητα, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση αρχών κυκλικής οικονομίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.