Η Ολλανδή δημοσιογράφος σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Η Ολλανδή δημοσιογράφος σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, ήταν εκ των βασικών ομιλητών εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ - Η ερώτησή της στον πρωθυπουργό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Μητσοτάκη

ollandi_dimosiografos
Φορώντας το γνωστό κόκκινο καπέλο και κόκκινη ασορτί μάσκα εμφανίστηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ για τους πρόσφυγες και την αστυνομική βία.

Η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ,, ήταν μια από τις βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης, και αναφέρθηκε στα pushbacks, σε «στρατόπεδα προσφύγων» και σε «διώξεις αλληλέγγυων».

Λίγες ημέρες πριν, η ερώτησή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, καθώς τον κατηγόρησε για ψέματα σε σχέση με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Στη συνέντευξη Τύπου ομιλητές ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων φασιστικών επιθέσεων Ν.Ηρακλείου και Παλιάς Κοκκινιάς, τρεις πρόσφυγες που ζουν σε δομές, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Η ΚΕΕΡΦΑ προανήγγειλε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη θα είναι «σημαντικός σταθμός στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του ψέματος, του ρατσισμού, της κάλυψης των φασιστών, των δολοφονιών προσφύγων και Ρομά» και καλεί σε συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας, με προσυγκέντρωση στις 2.30μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ollandi_dimosiografos1


Ποια είναι Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ


Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είναι ανταποκρίτρια για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα για σχεδόν 40 χρόνια. Πέραν της δημοσιογραφίας, είναι και παραγωγός τηλεοπτικών σειρών.

Τον Ιούνιο του 2021 φιλοξενούσε 23χρονο Αφγανό μετανάστη στο σπίτι της και στις 13 του μήνα συνελήφθη για το αδίκημα της «διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας», όπως είχε γράψει ο Guardian. Εφόσον καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Η υπόθεσή της δεν έχει εκδικαστεί, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν με την πανδημία.

Η δημοσιογράφος είχε δηλώσει ότι συνελήφθη επειδή κάποιοι ντόπιου ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της. Ο 23χρονος έμενε μαζί της ενώ είχε κάνει προσφυγή κατά της αρνητικής απόφασης για την χορήγηση ασύλου.

Κλείσιμο
Πριν δύο ημέρες, η Μπέουχελ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας και κατοίκων του νησιού, καθώς ισχυρίστηκε ότι σε παλαιότερες εκλογές το μισό νησί είχε ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο δήμαρχος προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης