Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες - Δείτε βίντεο

Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες - Δείτε βίντεο

Η λεπίδα του ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος - «Ταξίδι στον χρόνο» μέσω του σπαθιού που πιστεύεται πως ανήκε σε ιππότη

israel-xifos-12
Μία μοναδική ανακάλυψη έκανε ένας ερασιτέχνης δύτης στο Ισραήλ ο οποίος βρήκε ένα ξίφος 900 ετών από την εποχή των Σταυροφοριών το οποίο πιστεύεται ότι πιθανότατα ανήκε σε ιππότη.

Το σπαθί η λεπίδα του οποίου ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος ανακαλύφθηκε από τον Shlomi Katzin και παραδόθηκε στις αρχές. Πιστεύεται ότι το σπαθί, το οποίο είναι καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς, αναδύθηκε στην επιφάνεια μετά τη μετατόπιση της άμμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε ότι μόλις καθαριστεί και αναλυθεί θα δοθεί σε δημόσια θέα. «Το σπαθί, το οποίο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα και προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, Νιρ Ντίστελφελντ.

israel-xifos-13_2


«Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο, που σε ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο


Ο Katzin βρήκε το σπαθί κατά τη διάρκεια μιας βουτιάς το Σάββατο και ανησυχώντας ότι άλλοι θα μπορούσαν να βρουν το σπαθί πριν προλάβουν οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων να το εξετάσουν, ο Κάτζιν το πήρε μαζί του στη στεριά και το πήγε στο περιφερειακό γραφείο της Μονάδας Πρόληψης Ληστειών και από εκεί παραδόθηκε στο Εθνικό Τμήμα Θησαυροφυλακίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

israel-xifos-13_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης