Γερμανικές εκλογές: Διερευνητικές επαφές με τους Πράσινους (Die Gruene) ξεκινούν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)
«Είμαστε ανοιχτοί να συνομιλήσουμε με το CDU ή το SPD. Αν έρθουν σ' εμάς» διευκρίνισε ο ηγέτης του κόμματος «FDP», Kριστιάν Λίντνερ
Μίνα Αγγελίνη
Ένα 24ωρο μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές, το γερμανικό κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) ανακοίνωσε ότι ξεκινά διερευνητικές επαφές με το κόμμα των Πρασίνων, όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο n-tv.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο ηγέτης του κόμματος «FDP», Kριστιάν Λίντνερ.
«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές με τους Πράσινους», είπε ο επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο.
«Είμαστε ανοιχτοί να συνομιλήσουμε με το CDU ή το SPD. Αν έρθουν σ' εμάς», πρόσθεσε ο Λίντνερ.
Την ίδια ώρα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη στη Bundestag από το κόμμα των Πρασίνων τάσσονται υπέρ μιας «κυβέρνησης Φωτεινού Σηματοδότη» - Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Ελεύθερους Δημοκράτες.
Για τον Σβεν Λέχμαν, «Η Γερμανία δεν θέλει τον Άρμιν Λάσετ για Καγκελάριο, αυτό είναι σαφές».
«Οι νικητές αυτών των εκλογών είναι το SPD, οι Πράσινοι και το FDP. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση για την προστασία του κλίματος, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική», υπογράμμισε.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race