Ισπανία: Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ισπανία: Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που ανέβασε Γάλλος αστροναύτης στο Twitter, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στα 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη - Υποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπροστά στην ένταση των εκρήξεων - Κι άλλες εκκενώσεις, ακυρώνονται πτήσεις

lapalma_iss
Μια ιδέα του μεγέθους της καταστροφής που συντελείται τις τελευταίες μέρες στη Λα Πάλμα της Ισπανίας, πήρε Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μάλιστα, η φωτογραφία που «τράβηξε» και ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, παρουσιάζει λεπτομερώς όσα κατάφερε να δει, αν και βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πέρασε πάνω από τα Κανάρια Νησιά την Τετάρτη και ο Πεσκέ δεν έχασε την ευκαιρία να «αιχμαλωτίσει» στον φακό το «δράμα» που ζουν πάνω από 6.000 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την Κυριακή, για χάρη της λάβας που ρέει σε χωριά της Λα Πάλμα κι έχει καταστρέψει πάνω από 350 σπίτια.

Στην εικόνα διακρίνεται το πορτοκαλί χρώμα της λάβας, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον «σκούρο» Ατλαντικό Ωκεανό.



«Η έκρηξη στο ηφαίστειο της Λα Πάλμα. Αντιμέτωπη με τη μαυρίλα του Ατλαντικού Ωκεανού, η λαμπερή πορτοκαλί λάμψη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή» ανέφερε σε σχόλιό του ο Γάλλος αστροναύτης.

Υποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπροστά στην ένταση των εκρήξεων - Κι άλλες εκκενώσεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λα Πάλμα έλαβαν σήμερα εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Τοντόκε, λόγω των εντεινόμενων ηφαιστειακών εκρήξεων, έγινε γνωστό από tweet που ανήρτησαν.

Κλείσιμο
«Αποσυρθήκαμε από την περιοχή λόγω της έντασης των ηφαιστειακών εκρήξεων, της αύξησης των πυροκλαστικών υλικών και της έντονης παρουσίας τέφρας», ανέφερε σε tweet σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Νωρίτερα, οι αρχές στην ισπανική νήσο διέταξαν την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη. Παράλληλα, οι ισπανικές αεροπορικές εταιρείες προχωρούν και στην ακυρωση πτήσεων.  Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία των Καναρίων Νήσων Binter ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις στο Λα Πάλμα λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, ενώ η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ακύρωσε τη μοναδική πτήση που είχε προγραμματίσει για σήμερα. Μια άλλη τοπική εταιρεία, η Canaryfly, ανέστειλε επίσης τα δρομολόγιά της. Η Binter επισήμανε σε μια ανακοίνωση πως αναγκάστηκε να ακυρώσει τις πτήσεις της από και προς το Λα Πάλμα, καθώς η κατάσταση από το σύννεφο τέφρας που παράγει το ηφαίστειο επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Βορίδης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Μητσοτάκης: Το «Ελλάδα 2.0» καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες - Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους επενδυτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης