Μινεάπολις- ΗΠΑ: Επεισόδια στην πόλη του Τζορτζ Φλόιντ μετά το θάνατο φυγά από αστυνομικά πυρά

Μινεάπολις- ΗΠΑ: Επεισόδια στην πόλη του Τζορτζ Φλόιντ μετά το θάνατο φυγά από αστυνομικά πυρά

Διαδηλωτές άναψαν φωτιές και λεηλάτησαν καταστήματα - Τα επεισόδια έγιναν κοντά στο σημείο του φόνου του Τζορτζ Φλόιντ

mineapolis
Εξαγριωμένοι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, λεηλάτησαν καταστήματα και ξυλοφόρτωσαν αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός φυγά, ο οποίος έβγαλε ένα πιστόλι όταν οι αρχές τον περικύκλωσαν .

Μέλη ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στις ΗΠΑ προσπάθησαν να συλλάβουν τον άγνωστο άνδρα έχοντας κρατικό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι οπλοφορούσε , όπως ανέφεραν οι αρχές. «Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ο φυγάς , που βρισκόταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Aστυνομίας και έβγαλε ένα πιστόλι με αποτέλεσμα τα μέλη της ειδικής ομάδας να ανοίξουν πυρ εναντίον του», ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Χενεπιν. Οι αστυνομικοί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες όμως δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε από ιατροδικαστή.

Αρκετές υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν εμπλακεί στη σύλληψή του, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών καθώς και του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, αλλά όχι της αστυνομίας της Μινεάπολης, υποστηρίζει η εφημερίδα «Star Tribune». Μία γυναίκα που ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον ύποπτο, υπέστη ελαφρά τραύματα από θραύσματα γυαλιών.

Οι λεηλασίες και τα επεισόδια στη Μινεάπολη σημειώθηκαν περίπου τρία μίλια από το σημείο όπου ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή με το γόνατο του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν να τον πιέζει ασφυκτικά πριν από ένα χρόνο προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.



Ειδήσεις σήμερα 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης