Πέθανε ο Βρετανός μεγιστάνας των ΜΜΕ σερ Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ
Ήταν συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Daily Telegraph» - Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο
Μίνα Αγγελίνη
Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο μεγιστάνας των βρετανικών ΜΜΕ, σερ Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα «Daily Telegraph», αποτίοντας φόρο τιμής στον επιχειρηματία που είχε αναλάβει τα ηνία της τα τελευταία χρόνια.
Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του σερ Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, δημιούργησαν μία επιχειρηματική αυτοκρατορία -από ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής μέχρι και ΜΜΕ.
Ο Μπάρκλεϊ πέθανε την Κυριακή από μία ασθένεια από την οποία έπασχε τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πρώην αρθρογράφος στην βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», έπλεξε το εγκώμιο του πρώην εργοδότη του:
«Αντίο με σεβασμό και θαυμασμό στον σερ Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ που έσωσε μια μεγάλη εφημερίδα, δημιούργησε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και που πίστευε με πάθος για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας και τι θα μπορούσε να επιτύχει», ανέφερε στο Twitter.
Γεννημένος στο Χάμερσμιθ του δυτικού Λονδίνου, το 1934, ο σερ Ντέιβιντ επηρεάστηκε όταν ήταν παιδί -μόλις 12 ετών- από τον θάνατο του πατέρα του.
Όπως και ο δίδυμος αδερφός του Φρέντερικ, ξεκίνησαν ως ζωγράφοι και διακοσμητές, προτού ασχοληθούν με ακίνητα αλλά και ξενοδοχεία όπως το Ritz στο Λονδίνο. To πούλησαν όμως πριν από ένα χρόνο.
Κλείσιμο
Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του σερ Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, δημιούργησαν μία επιχειρηματική αυτοκρατορία - από ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής μέχρι και ΜΜΕ
Τα αδέλφια πρωτοεμφανίστηκαν στην ιδιοκτησία των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την αγορά του «The European», μια πανευρωπαϊκή εφημερίδα που έκλεισε το 1998.
Αγόρασαν επίσης τις εφημερίδες «The Scotsman» το 1995 και «Sunday Business» το 1997.
Το 2004 απέκτησαν τον Όμιλο Telegraph προσφέροντας το ποσό των 665 εκατομμυρίων λιρών στον Καναδό μεγιστάνα, Κόνινγκερ Μπλακς Χόλινγκερ.
Ο σερ Ντέιβιντ Μπάρκλεϊ έλεγε ότι η επιτυχία στις επιχειρήσεις του είχε σχέση με τις σπουδές του.
«Τελείωσα», όπως διατυμπάνιζε, «το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο... Το πανεπιστήμιο της ζωής».
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.