Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα με εκατοντάδες νεκρά πουλιά στους δρόμους της Ρώμηςτην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω των πυροτεχνημάτων.
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων μιλούν για «σφαγή». Βίντεο δείχνουν τα πουλιάκοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης να βρίσκονται στο έδαφος και να δείχνουν ότι είναι νεκρά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία θανάτου, ωστόσο η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων ανέφερε ότι σχετίζεται με τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων που έπεσαν στη γειτονιά, όπου πολλά πουλιά έχουν τις φωνές τους.
«Μπορεί να πέθαναν από φόβο. Μπορεί να πετούσαν μαζί και το ένα να έπεσε στο άλλο ή να χτύπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Τα πυροτεχνήματα κάθε χρόνο προκαλούν κάθε χρόνο στρες και τραυματισμούς σε άγρια και κατοικίδια ζώα, υποστηρίζει η οργάνωση, το ιταλικό τμήμα της οποιας ζήτησε απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση.
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.