Τριάντα αξιολάτρευτα αδέσποτα ψάχνουν σπίτι

Τριάντα αξιολάτρευτα αδέσποτα ψάχνουν σπίτι

Δείτε την ειδική σελίδα που δημιούργησε η ΙΚΕΑ για να συμβάλει στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων

skilakia
Όσοι έχουν σκύλο το γνωρίζουν: αυτά τα όμορφα τετράποδα διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους. Αναγνωρίζουν και λατρεύουν τον ιδιοκτήτη τους. Αποζητούν τη φροντίδα και τη στοργή τους και συνδέονται μαζί τους ως όμοια πλάσματα. Κι όταν αισθανθούν την αγάπη, τη δίνουν πίσω πολλαπλασιαστικά – με τον τρόπο τους. Είναι κοινό μυστικό στους ζωόφιλους και εκεί κρύβεται όλο το νόημα της αγάπης ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο. Εκεί κρύβεται και το νόημα μιας εκδημοκρατισμένης κοινωνίας, στην οποία η προσφορά και η φροντίδα, δημιουργούν τη βάση για μια καλύτερη ζωή.

Τι συμβαίνει όμως στον εσωτερικό κόσμο ενός τετράποδου, όταν βολτάρει στους δρόμους μόνο του; Τα αδέσποτα ζώα είναι μέρος του αστικού μας τοπίου κι όμως η συμπεριφορά προς αυτά είναι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, κάκιστη. Κάποια κακοποιούνται είτε ενεργητικά, είτε παθητικά. Άλλα στειρώνονται ή θανατώνονται. Τα περισσότερα, πάντως, είναι παρατημένα στην τύχη τους.

Φωτεινή εξαίρεση σε αυτή την κατάσταση, αποτελούν όσοι βρίσκουν διάθεση και κουράγιο να ασχολούνται με τα αδέσποτα σκυλιά σε τέτοιες συνθήκες και να τα βοηθούν να βρουν ένα σπίτι. Όπως η συγκινητική πρωτοβουλία της ΙΚΕΑ, που δημιουργεί ελπίδα και υπενθυμίζει ότι οι πιο καλοί φίλοι του ανθρώπου, έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη.

Η εταιρεία δημιούργησε μια ειδική σελίδα, όπου φιλοξενεί 30 αδέσποτα σκυλάκια με τα προφίλ τους. Εκεί καλεί όλους να τα γνωρίσουμε και όποιοι το επιθυμούν να τα υιοθετήσουν.

Είχε προηγηθεί μια καμπάνια του brand, με δύο αξιολάτρευτα σκυλάκια, που έγιναν αφορμή για να γνωρίσει μία οικογένεια πιο πολλά απ’ όσα είχε φανταστεί σε σχέση με τη σύνδεση ανθρώπου-σκύλου.

Με την τωρινή πρωτοβουλία, η ΙΚΕΑ συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και κυρίως στην αλλαγή της κουλτούρας ως προς τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Γι’ αυτό το σκοπό, μάλιστα, συνεργάζεται με τη φιλοζωική οργάνωση «Save A Greek Stray» (SGS), που έχει ιδρύσει ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, και ασχολείται με την περίθαλψη και τη φύλαξη τους μέχρι να υιοθετηθούν από κάποια νέα οικογένεια.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Μπαίνοντας στην ειδική σελίδα της ΙΚΕΑ, γνωρίζετε 30 γλυκά τετράποδα που ψάχνουν σπίτι. Για κάθε ένα υπάρχει ένα σημείωμα. Επιλέγετε το σκυλάκι που θέλετε να υιοθετήσετε και οδηγείστε στο site της SGS, για να ξεκινήσει η διαδικασία της υιοθεσίας.

Επισκεφθείτε την ειδική σελίδα και βοηθήστε και εσείς ένα σκυλάκι να βρει το δικό του σπίτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης