Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο

Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο

Στο νέο τρεντ οι γυναίκες ρωτούν τους άνδρες τους αν σκέφτονται την αρχαία Ρώμη και αυτοί απαντούν από λίγες φορές την εβδομάδα έως και… καθημερινά - Γιατί έχει τόση δημοφιλία και γιατί μόνο στους άνδρες

andres-romaiki-1_2
Σε παγκόσμιο τρεντ έχει μετατραπεί η παραδοχή από άνδρες σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης πως σκέφτονται συνεχώς τη… Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Η νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπει τις γυναίκες να ρωτήσουν τους άνδρες στη ζωή τους πόσο συχνά σκέφτονται την αρχαία Ρώμη και αποκαλύπτει ότι περνάει από το μυαλό πολλών ανδρών σε εβδομαδιαία βάση. Ακόμα και καθημερινά. Ή και περισσότερο - προς έκπληξη και σύγχυση των αγαπημένων τους προσώπων.

@idkhowyoufoundme

he got so defensive😭😭 once a week is insane

♬ original sound - ashley lance


"Τρεις φορές την ημέρα", απάντησε ο αρραβωνιαστικός μιας γυναίκας σε ένα βίντεο στο TikTok. "Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτούμε", εξήγησε, προκαλώντας ένα εμβρόντητο βλέμμα στην κάμερα από τη μέλλουσα σύζυγό του.

Κλείσιμο


"Έχτισαν μια ολόκληρη κοινωνία που κυριάρχησε στον κόσμο", αναφώνησε ένας άλλος άντρας όταν του ζητήθηκε από μια γυναίκα με απορημένο βλέμμα να δικαιολογήσει γιατί συλλογίζεται την αρχαία Ρώμη.

@nataliezacek

this is the funniest phenomenon 😭 i said “hey come here i have to ask you something” #romanempire #trend #husband #married #bts

♬ original sound - nataliezacek


"Στην πραγματικότητα έκανα μια συζήτηση για τα υδραγωγεία τους και το γεγονός ότι είχαν σκυρόδεμα που μπορούσε να σκληρύνει. ... Πώς στο διάολο το ήξερες αυτό;" απάντησε ένα άλλο άτομο που είπε ότι σκέφτεται την αρχαία Ρώμη "τουλάχιστον μία φορά την ημέρα" ως απάντηση στην ερώτηση, σε ένα στιγμιότυπο οθόνης που μοιράστηκε στο TikTok.



@georgiaferraris_

He asked me why I thought he has that iphone background for… #romanempire #theromanempire

♬ original sound - Georgia Ferraris


Αλλά γιατί; Σίγουρα, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καυχιόταν για μια κυριαρχία που εκτεινόταν σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου και πολύ πέρα από αυτήν. Ήταν ένα ανθηρό εργαστήριο έργων τέχνης και μηχανικής που συνεχίζουν να εκπλήσσουν. Και λειτουργούσε υπό ένα πολιτικό σύστημα που εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση πολλών σύγχρονων ομολόγων της.

@antanddec

Things Dec can do: Think about the #RomanEmpire ✅ Land a plane ✅ Befriend a bear ❌

♬ original sound - Ant & Dec


Γιατί οι άνδρες σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Σε αντίθεση με τις περισσότερες τάσεις του TikTok, αυτή η τάση δεν φαίνεται καθόλου παράξενη. Τι συμβαίνει λοιπόν με την τελευταία τάση του TikTok; Είναι δύσκολο να διαβάσει κανείς μια ερώτηση σαν αυτή και να μην μεταπηδήσει αμέσως σε εκείνη τη σκηνή του Life of Brian όταν ο John Cleese φωνάζει «Τι έχουν κάνει οι Ρωμαίοι για μας;» και όλοι οι δυσαρεστημένοι Ιουδαίοι αναφέρουν ένα σωρό σπουδαία ρωμαϊκά επιτεύγματα - υδραγωγείο, αποχέτευση, δρόμοι, ιατρική, κρασί... Είναι ένα υπέροχο αστείο, αλλά είναι αστείο γιατί είναι αλήθεια.

What Have The Romans... - Monty Python's Life of Brian

Και αν για τους Έλληνες τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού αφενός έχουμε πολλές πτυχές της ιστορίας μας να ανατρέξουμε και αφετέρου γιατί οι Ρωμαίοι ήταν κατακτητές του ελληνικού κόσμου, για τον υπόλοιπο πλανήτη η ιστορία έχει άλλη προσέγγιση.

Σίγουρα, λοιπόν, πρόκειται για καταπληκτικά επιτεύγματα, αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο συνεχίζει η Ρώμη να έχει απήχηση, σημειώνει το National Geographic. Είναι επειδή υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε ακόμα να δούμε και να αλληλεπιδράσουμε με τα υδραγωγεία, τους δρόμους, τα μνημεία, τους ναούς, τα θέατρα και τα στάδια, τα έργα τέχνης και τη λογοτεχνία. Δεν πρόκειται για κάποια χαμένη πόλη ή για εξαφανισμένους ανθρώπους. Τα απομεινάρια αυτού του πολιτισμού βρίσκονται παντού ακόμη και σήμερα σε πολλές γλώσσες του κόσμου.

Και δεν χρειάζεται να πάτε στην Ιταλία για να τα δείτε. Βρίσκονται εκεί έξω στη Βρετανία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη δυτική Ασία και φυσικά και την Ελλάδα.



Γιατί όμως μόνο οι άνδρες;

Αλλά γιατί φαίνεται να υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά το ποιος ονειρεύεται την αρχαία Ρώμη σήμερα;

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι δυτικές κοινωνίες έχουν ιστορικά υπερτονίσει τις πτυχές της ρωμαϊκής ιστορίας που συνδέονται με τον ανδρισμό στη λαϊκή φαντασία.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι «η εικόνα της ρωμαϊκής λεγεώνας, ο αυτοκρατορικός αετός και αυτού του είδους η στρατιωτική πτυχή - μαζί με τους μονομάχους, που έχει μια μακρά σύνδεση με τον ανδρισμό και τη δύναμη», δήλωσε η Hannah Cornwell, ιστορικός του αρχαίου κόσμου στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην WashingtonPost.

Τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα, είπε η ίδια, οι ιστορικοί τείνουν να βλέπουν την αρχαία Ρώμη μέσα από το πρίσμα της πολιτικής και του πολέμου, εν μέρει ως αποτέλεσμα της εξάρτησής τους από "ελίτ, ανδρικές" πηγές. "Αυτό ενημέρωσε τη λαϊκή κουλτούρα", είπε.



Οι ιστορικοί επιμένουν ότι η ίδια η Ρώμη δεν είναι απλώς "ανδρικά πράγματα", όπως την αποκαλούσαν κάποιοι άνδρες στα βίντεο. "Η αρχαία Ρώμη ήταν φυσικά πατριαρχική και βίαιη", έγραψε ο Lewis Webb, ιστορικός της αρχαίας Ρώμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. "Αλλά ήταν επίσης ένα ποικιλόμορφο μέρος: υπήρχαν πολυάριθμες μορφές αρρενωπότητας, οι γυναίκες μπορούσαν να έχουν δράση και εξουσία και υπήρχαν πολλαπλές εκφράσεις και ταυτότητες φύλου, καθώς και διάφορες σεξουαλικότητες".



Ο ιστορικός Cornwell επισημαίνει επίσης ότι ο Sextus Varius Avitus Bassianus, ή Ελαγάβαλος, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 218 έως το 222 μ.Χ., παρουσιάζεται συχνά στις αρχαίες πηγές ως πειραματιζόμενος με το cross-dressing.

"Ακόμη και όταν φτάνουμε σε κάποιους από τους αυτοκράτορες, κάνουν περίεργα και τρελά πράγματα με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις για το τι είναι ένας άνδρας", επισημαίνει ο Cornwell. Υπήρχαν επίσης γυναίκες μονομάχοι. "Οι Ρωμαίοι έχουν μια ξεκάθαρη αίσθηση του τι είναι αρσενικό και τι θηλυκό, αλλά μέσα σε αυτό υπάρχει τρομερή ευελιξία. Την οποία μερικές φορές συχνά ξεχνάμε", λέει.



Και η ίδια, φυσικά, σκέφτεται αρκετά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - σε καθημερινή βάση, καθώς είναι ο τομέας που έχει επιλέξει. Ο σύντροφός της της είπε πρόσφατα ότι τη σκέφτεται "1,6 φορές το μήνα".

@chelsealeivers

He thinks about the sheilds 😂😭 asking my boyfriend how often he thinks about the Roman Empire trend #romanempire

♬ original sound - Chelsea Leivers



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του «112» για εκκένωση του χωριού Σωτήριο στη Λάρισα

Τραγωδία στην Κυψέλη: Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος που αγνοούνταν για μια εβδομάδα

«Έξωση» στον Φάμελλο από τον Κασσελάκη - Παίρνει το γραφείο του στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης