Πώς «μεταφράζουν» οι ξενοδόχοι τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Πώς «μεταφράζουν» οι ξενοδόχοι τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η τελική μείωση είναι ελάχιστη, με δεδομένο πως η κύρια υπηρεσία που παρέχουν οι ξενοδόχοι είναι η διαμονή - η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στον συντελεστή 13%

hotel-breakfast-ena
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δε λύνει τα προβλήματα. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επιχειρώντας να «μεταφράσει» τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, μετά τη δημοσίευση του Νόμου 4611/2019 και την έκδοση της σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου.

«Ασφαλώς και η πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση είναι θετικό βήμα, αποτελεί μια πρώτη ελάφρυνση προκειμένου να μειωθούν τα τεράστια φορολογικά βάρη που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει κληθεί να σηκώσει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν λύνει τα προβλήματά μας. Θυμίζουμε πως πέραν των πολλών φόρων και επιβαρύνσεων που έχουμε υποστεί τα τελευταία έτη (φόρος διαμονής, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), ο ΦΠΑ στη διαμονή παραμένει ακόμα στο 13%», αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τα μέλη της ΠΟΞ.

Ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων υπολογίζεται - κατανέμεται με βάση συγκεκριμένη εγκύκλιο (ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται πλέον της διαμονής). Πράγματι, οι παραπάνω συντελεστές μειώθηκαν σημαντικά, όμως η τελική μείωση είναι ελάχιστη, με δεδομένο πως η κύρια υπηρεσία που παρέχουν οι ξενοδόχοι είναι η διαμονή - η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στον συντελεστή 13%.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης