Έρευνα: Χάνουν τον... ύπνο τους οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία

hotels

Κύριοι λόγοι είναι η αλλαγή περιβάλλοντος και οι μη οικείοι θόρυβοι, σύμφωνα με έρευνα της IHG® Hotels & Resorts

Από έλλειψη ύπνου κατά τη διαμονή σε ξενοδοχείο ταλαιπωρείται το 80% των ταξιδιωτών, σύμφωνα με έρευνα της IHG® Hotels & Resorts.

Η έρευνα έδειξε οτι οι ταξιδιώτες σε επαγγελματικά ταξίδια χάνουν 58 λεπτά ύπνου καθε βράδυ στα ξενοδοχεία, με το μέσο όρο του ύπνου να υπολογίζεται σε 5 ώρες και 17 λεπτά.

Κύριοι λόγοι που οι ταξιδιώτες... χάνουν τον ύπνο τους στα ταξίδια είναι η αλλαγή περιβάλλοντος (44%), οι μη οικείοι θόρυβοι (35%) και η εργασία μέχρι αργά (35%). Ο φωτισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο περιβάλλον των ανθρώπων που επαναπρογραμματίζει το βιολογικό ρολόι καθημερινά και το οποίο απορρυθμίζεται στα ταξίδια, τονίζει ο Δρ. Steven W. Lockley, Καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το 67% δήλωσαν οτι νιώθουν περισσότερο κουρασμένοι όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Στην προσπάθειά τους να αποκοιμηθούν, το 47% ακούν μουσική και το 45% παρακολουθούν τηλεόραση.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

Σταυρούλα

Ανάλογα με το ξενοδοχείο.Σημαντικό ρόλο παίζουν:η θέση του ξενοδοχείου,η θέα,οι παροχές η καθαριότητα,η διακόσμηση και το μέγεθος του δωματίου,η μυρωδιά του.Με λίγα λόγια ενα ξενοδοχειο που να σε κάνει να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου και καλύτερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης