Έρευνα: Χάνουν τον... ύπνο τους οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία

hotels

Κύριοι λόγοι είναι η αλλαγή περιβάλλοντος και οι μη οικείοι θόρυβοι, σύμφωνα με έρευνα της IHG® Hotels & Resorts

Από έλλειψη ύπνου κατά τη διαμονή σε ξενοδοχείο ταλαιπωρείται το 80% των ταξιδιωτών, σύμφωνα με έρευνα της IHG® Hotels & Resorts.

Η έρευνα έδειξε οτι οι ταξιδιώτες σε επαγγελματικά ταξίδια χάνουν 58 λεπτά ύπνου καθε βράδυ στα ξενοδοχεία, με το μέσο όρο του ύπνου να υπολογίζεται σε 5 ώρες και 17 λεπτά.

Κύριοι λόγοι που οι ταξιδιώτες... χάνουν τον ύπνο τους στα ταξίδια είναι η αλλαγή περιβάλλοντος (44%), οι μη οικείοι θόρυβοι (35%) και η εργασία μέχρι αργά (35%). Ο φωτισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο περιβάλλον των ανθρώπων που επαναπρογραμματίζει το βιολογικό ρολόι καθημερινά και το οποίο απορρυθμίζεται στα ταξίδια, τονίζει ο Δρ. Steven W. Lockley, Καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το 67% δήλωσαν οτι νιώθουν περισσότερο κουρασμένοι όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Στην προσπάθειά τους να αποκοιμηθούν, το 47% ακούν μουσική και το 45% παρακολουθούν τηλεόραση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poros_pasxa_main

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, με αμέτρητες επιλογές για διαμονή, εστίαση και διασκέδαση

elven12

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρωτιά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών, ξεπερνώντας ανταγωνισμό αεροδρομίων από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία

6