Πτώση κατά 50% στις προκρατήσεις στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

Πτώση κατά 50% στις προκρατήσεις στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

Τι λένε οι τοπικοί φορείς, σχολιάζοντας το «παράθυρο» που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης 

Πτώση κατά 50% στις προκρατήσεις στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες
Με την πτώση στις προκρατήσεις για τη νέα σεζόν του 2016 να ξεπερνά ακόμη και το 50%, τυχόν εξαίρεση από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ των νησιών που έχουν πληγεί από το προσφυγικό ρεύμα θα δώσει έστω και μία μικρή «ανάσα»  στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις, από το απόλυτο... τίποτα.

Αυτό δηλώνουν φορείς των νησιών, σχολιάζοντας το «παράθυρο» που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Κλείσιμο
Ο κ. Αλεξιάδης αναγνώρισε ότι υφίσταται πρόβλημα με το ΦΠΑ των νησιών και πρόσθεσε ότι μελετάται η εξαίρεση από την επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τον ερχόμενο Ιούνιο, για την ομάδα των νησιών που έχουν πληγεί, όπως η Κως, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Η εξαίρεση των πληγέντων τουριστικών προορισμών αποτελεί το τελευταίο διάστημα πάγιο αίτημα των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων που απευθύνουν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι συνεχείς εκκλήσεις μετρώντας απώλειες στις κρατήσεις τους. Ενδεικτικά, για την περίπτωση της Κω, με βάση τα στοιχεία Δεκεμβρίου της Ενωσης Ξενοδόχων, η πτώση στις προκρατήσεις για τη σεζόν του 2016 αγγίζει ακόμη και το 55%.

Επιπλέον, μία αποτύπωση της κατάστασης και το πώς έχει επηρεάσει η προσφυγική κρίση τον ελληνικό τουρισμό με βάση τα επίσημα στοιχεία δίνει και σχετική ανάλυση της Alpha Bank...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης