Δραματική είναι η η κατάσταση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στους Δελφούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών «Φοίβος-Απόλλων».
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το 80% των επιχειρήσεων δεν ανοίξανε, ενώ 8 μήνες τα ξενοδοχεία ήταν χωρίς έσοδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά με τα επίπεδα πληρότητας να κυμαίνονται στο 10% σε όσα ξενοδοχεία ανοίξανε και μόνο για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο.
Η πλειονότητα των εν λόγω μονάδων είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό.
Οι Δελφοί δέχονται εισερχόμενο μαζικό τουρισμό και υπάρχει άμεση ανάγκη για την λήψη στοχευμένων μέτρων που αφορούν συγκεκριμένα την Κοινότητα των Δελφών προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς την λήψη αμέσων στοχευμένων μέτρων όπως:
Ενίσχυση με την μορφή της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ειδικά για τουριστικές επιχειρήσεις της κοινότητας των Δελφών Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Δελφών για το 2020.
Χρηματοδότηση τουριστικής καμπάνιας από το Υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή των Δελφών
Ένταξη της κοινότητας Δελφών στις πληττόμενες περιοχές από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στην Αθήνα του 2025, η μετακίνηση για όσους επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Συγκοινωνιών Αθηνών έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Λιγότερο ψάξιμο για εισιτήρια, λιγότερες ουρές, λιγότερο άγχος, αρκεί να βγάλεις από το πορτοφόλι σου μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.