Νέα emojis στα κινητά... για την έμμηνο ρύση και την αναπηρία

Νέα emojis στα κινητά... για την έμμηνο ρύση και την αναπηρία

Στόχος είναι να σπάσουν ορισμένα ταμπού - «Μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της συζήτησης, στο τέλος της ντροπής που αισθάνονται τα κορίτσια», ανέφερε η ανακοίνωση

emoji
Μια σταγόνα αίμα που αντιπροσωπεύει την έμμηνο ρύση… Το εικονόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σύντομα στα smartphone, όπως ανακοίνωσε με ικανοποίηση η μη κυβερνητική οργάνωση Plan International, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας λίστας διαθέσιμων emojis, όπου περιλαμβάνονται και πολλά εικονογράμματα που αντιπροσωπεύουν την αναπηρία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ιδέα ότι θα υπάρχει ένα emoji που θα δείχνει την περίοδο στα πληκτρολόγιά μας σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Μάρτιο του 2019» ανέφερε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση, που διεξάγει εκστρατεία για την άρση των ταμπού που περιβάλλουν το θέμα της γυναικείας περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο και οι γυναίκες και τα κορίτσια θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα emoji για να συζητήσουν για την περίοδό τους.

«Το να συμπεριληφθεί ένα (τέτοιο) emoji… συνιστά ένα τεράστιο βήμα προς την κανονικοποίηση του θέματος της περιόδου και της κατάρριψης του στίγματος που το περιβάλλει» δήλωσε η Λούσι Ράσελ, η επικεφαλής για τα δικαιώματα των κοριτσιών της Plan International UK.

«Ένα emoji δεν θα το επιλύσει, αλλά μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει η συζήτηση. Το τέλος της ντροπής σχετικά με την έμμηνο ρύση ξεκινά από τη δυνατότητα του να το συζητά κανείς» επισήμανε σε μια ανακοίνωση.

Η Plan International ξεκίνησε έναν διαγωνισμό την Άνοιξη του 2017 για τον σχεδιασμό ενός εικονογράμματος που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα την έμμηνο ρύση. Μεταξύ των προτάσεων βρίσκονταν εκείνο με μικρές σταγόνες αίματος αλλά κι ένα άλλο που απεικόνιζε μια μήτρα. Οι 50.000 συμμετέχοντες είχαν επιλέξει ένα εσώρουχο και δύο σταγόνες αίμα, μια επιλογή, ωστόσο, που δεν υιοθέτησε η Unicode, η οποία αποφασίζει για τα emojis, τα οποία περιλαμβάνονται στα τηλέφωνά μας.

Κλείσιμο
Η ιδέα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι «δεν πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αποκρύπτουμε», εξήγησε η ΜΚΟ, η οποία έχει ως αποστολή την πρόσβαση σε ξεχωριστές τουαλέτες στα σχολεία και προϊόντα υγιεινής περιβαλλοντικά ασφαλή στις φτωχότερες περιοχές.

Η Unicode, τελικά, αποφάσισε να εντάξει ένα emoji με μια σταγόνα αίματος στον κατάλογό της.

Στη λίστα, που δημοσιεύτηκε χθες, περιλαμβάνονται 59 νέα εικονογράμματα, 230 λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά χρώματα δέρματος. Μεταξύ των νέων emojis βρίσκονται εκείνα με αναπηρικό αμαξίδιο, σκύλους συντροφιάς για τυφλούς, προσθετικά μέλη και ανθρώπους που περπατούν με μπαστούνι, μια ένδειξη καλύτερης αναπαράστασης των αναπηριών.

Επιπλέον, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα ικανοποιηθούν με τα emojis που δείχνουν βάφλες, μπίρα και στρείδια. Από την άλλη, οι φίλοι των ζώων θα χαρούν με νέα είδη, όπως τα ροζ φλαμένγκο, τον ουρακοτάνγκο και το κουνάβι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης