Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση)

Μπορεί και το 2017 να σημαδεύτηκε από επιθέσεις χάκερ σε λογαριασμούς e-mail ή τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και με λύτρα, εντούτοις οι χρήστες ακόμα δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό όσον αφορά τους κωδικούς ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με την SplashData που χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τα περισσότερα από 5 εκατομμύρια password που διέρρευσαν, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες χρήστες που επιλέγουν για κωδικό ασφαλείας το 123456.

Συγκεκριμένα αυτός ο συνδυασμός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα 100 χειρότερα και άρα λιγότερο ασφαλή password για το 2017.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση). Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα το starwars (16η θέση) ενώ στη πρώτη 50αδα καταγράφονται επίσης: Jordan,  harley, robert, matthew, daniel, andrew, andrea, joshua, football, lakers, ferrari και mercedes.

Οι ειδικοί πάντως δίνουν πέντε συμβουλές για καλύτερη προστασία των ηλεκτρονικών λογαριασμών:

- Να χρησιμοποιείτε διαφορετικά και «ισχυρά» password για διαφορετικούς λογαριασμούς

- Μην χρησιμοποιείτε κωδικους που περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες 

- Όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε μηχανισμούς διπλής ταυτοποίησης

- Να έχετε ενημερωμένα αντιικά προγράμματα και συχνά να κάνετε έλεγχο για τυχόν «μόλυνση» από spyware

- Να είστε σε εγρήγορση για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα που αφορά τους λογαριασμούς και ποτέ να μην επιλέγετε link που σας φαίνονται ύποπτα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της