Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση)

Μπορεί και το 2017 να σημαδεύτηκε από επιθέσεις χάκερ σε λογαριασμούς e-mail ή τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και με λύτρα, εντούτοις οι χρήστες ακόμα δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό όσον αφορά τους κωδικούς ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με την SplashData που χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τα περισσότερα από 5 εκατομμύρια password που διέρρευσαν, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες χρήστες που επιλέγουν για κωδικό ασφαλείας το 123456.

Συγκεκριμένα αυτός ο συνδυασμός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα 100 χειρότερα και άρα λιγότερο ασφαλή password για το 2017.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση). Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα το starwars (16η θέση) ενώ στη πρώτη 50αδα καταγράφονται επίσης: Jordan,  harley, robert, matthew, daniel, andrew, andrea, joshua, football, lakers, ferrari και mercedes.

Οι ειδικοί πάντως δίνουν πέντε συμβουλές για καλύτερη προστασία των ηλεκτρονικών λογαριασμών:

- Να χρησιμοποιείτε διαφορετικά και «ισχυρά» password για διαφορετικούς λογαριασμούς

- Μην χρησιμοποιείτε κωδικους που περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες 

- Όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε μηχανισμούς διπλής ταυτοποίησης

- Να έχετε ενημερωμένα αντιικά προγράμματα και συχνά να κάνετε έλεγχο για τυχόν «μόλυνση» από spyware

- Να είστε σε εγρήγορση για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα που αφορά τους λογαριασμούς και ποτέ να μην επιλέγετε link που σας φαίνονται ύποπτα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apophis

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης υπολογίζουν ότι θα πλησιάσει σε ακτίνα 100.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας - Επίσημη ενημέρωση με συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιανουαρίου

5
uhuhww

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της δωρεάν υπηρεσίας Vodafone Ready Index, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, προτείνοντάς τους ψηφιακά εργαλεία μέσα από το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Vodafone Smart Business.