Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Αυτά είναι τα χειρότερα password για το 2017: Κυριαρχεί ακόμα το «123456»

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση)

Μπορεί και το 2017 να σημαδεύτηκε από επιθέσεις χάκερ σε λογαριασμούς e-mail ή τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και με λύτρα, εντούτοις οι χρήστες ακόμα δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό όσον αφορά τους κωδικούς ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με την SplashData που χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τα περισσότερα από 5 εκατομμύρια password που διέρρευσαν, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες χρήστες που επιλέγουν για κωδικό ασφαλείας το 123456.

Συγκεκριμένα αυτός ο συνδυασμός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα 100 χειρότερα και άρα λιγότερο ασφαλή password για το 2017.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης κωδικοί όπως qwerty (4η θέση), admin (11η θέση), login (14η θέση). Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα το starwars (16η θέση) ενώ στη πρώτη 50αδα καταγράφονται επίσης: Jordan,  harley, robert, matthew, daniel, andrew, andrea, joshua, football, lakers, ferrari και mercedes.

Οι ειδικοί πάντως δίνουν πέντε συμβουλές για καλύτερη προστασία των ηλεκτρονικών λογαριασμών:

- Να χρησιμοποιείτε διαφορετικά και «ισχυρά» password για διαφορετικούς λογαριασμούς

- Μην χρησιμοποιείτε κωδικους που περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες 

- Όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε μηχανισμούς διπλής ταυτοποίησης

- Να έχετε ενημερωμένα αντιικά προγράμματα και συχνά να κάνετε έλεγχο για τυχόν «μόλυνση» από spyware

- Να είστε σε εγρήγορση για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα που αφορά τους λογαριασμούς και ποτέ να μην επιλέγετε link που σας φαίνονται ύποπτα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boston

Ο «Άτλαντας» της Boston Dynamics ανοίγει την πόρτα -και κυριολεκτικά- στη νέα εποχή - Θα μπορέσει ο άνθρωπος να διατηρήσει τον έλεγχο; - Το σενάριο του Terminator με το Matrix να διαφαίνεται στο βάθος

iss_so

Η Μόσχα ανέστειλε μέχρι νεωτέρας όλες τις επανδρωμένες πτήσεις εκτός ατμόσφαιρας μετά το ατύχημα της περασμένης Πέμπτης κατά την εκτόξευση ενός πυραύλου Σογιούζ - Πιθανόν να παραταθεί η παραμονή των τριών αστροναυτών στον ISS

1
google

Η Google φιλοδοξεί τα νέα Pixel 3 (με αρχική τιμή 799 δολάρια) και τα μεγαλύτερα Pixel 3 XL (από 899 δολάρια) να τα πάνε καλύτερα. Τα Pixel τρίτης γενιάς θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε δέκα χώρες (έναντι έξι που είχαν κυκλοφορήσει τα Pixel 2 πριν ένα χρόνο)