Υπόθεση Οτσαλάν: Το θρίλερ της απαγωγής που άρχισε στην Αθήνα και τέλειωσε στο Ίμραλι

Υπόθεση Οτσαλάν: Το θρίλερ της απαγωγής που άρχισε στην Αθήνα και τέλειωσε στο Ίμραλι

Στις αρχές Οκτωβρίου του 1998, ο Άπο φτάνει κρυφά στην Ελλάδα και ξεκινάει το πολιτικό-κατασκοπευτικό κυνηγητό μέχρι το Ναϊρόμπι της Κένυα

Το πρωινό της 9ης Οκτωβρίου του 1998, ο άνδρας που παραδίδει το διαβατήριό του για έλεγχο στο γκισέ του αεροδρομίου της Δαμασκού, είναι ήρεμος, σχεδόν χαμογελαστός. Ο αστυνομικός ελέγχει το όνομα Αμπντουλάχ Σαρικούρτ που αναγράφεται στο ταξιδιωτικό έντυπο και συγκρίνει την φωτογραφία με τον άνδρα που στέκεται μπροστά του.

Το σφραγίζει, του το δίνει και ο τελευταίος απομακρύνεται για την αίθουσα αναχωρήσεων και την πύλη από όπου θα αναχωρήσει η πτήση Δαμασκός-Στοκχόλμη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Χωρίς να το γνωρίζει ο Σύριος αστυνομικός «σφραγίζει» ταυτόχρονα με την βίζα εξόδου και την μοίρα του Αμπντουλάχ Σαρικούρτ, το διαβατήριο του οποίου είναι πλαστό  όπως και το επίθετο που αναγράφεται σε αυτό.
Ο άνδρας που λίγες ώρες αργότερα προσγειώνεται στην Αθήνα, μαζί με άλλα τρία άτομα είναι ο κυνηγημένος ηγέτης του ΠΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Εκεί, στις αίθουσες του παλιού Ανατολικού αεροδρομίου, αρχίζει θρίλερ που τελείωσε τον Φεβρουάριο του 1999, σε ένα άλλο αεροδρόμιο, αυτό του Ναϊρόμπι, όταν ο Οτσαλάν «επιβιβάζεται» σε ένα μικρό lear jet, που περίμενε με τις μηχανές αναμμένες.

Μόλις μπήκε μέσα, ένα κλιμάκιο πρακτόρων της ΜΙΤ έπεσε πάνω του και ο ταγματάρχης Αμπντουλάχ Σοϊλουόγλου που ήταν ο επικεφαλής του είπε την περίφημη φράση «Καλώς ήρθες πίσω στην πατρίδα».

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Ο κυνηγημένος

Όμως εκείνο το πρωί του Οκτώβρη στην Αθήνα, ο Οτσαλάν ήταν ένας «κυνηγημένος», που προσγειώθηκε σαν βραδυφλεγής βόμβα στα χέρια της ΕΥΠ.  Ο τότε αρχηγός της Χαράλαμπος Σταυρακάκης ήταν αυτός που ενημέρωσε τον αποσπασμένο στην Υπηρεσία ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη, ότι ο Οτσαλάν έρχεται στην Αθήνα.

Οι δύο άνδρες πάνε μαζί στο αεροδρόμιο και ο Καλεντερίδης που ήξερε προσωπικά τον Οτσαλάν τον αναγνωρίζει στην αίθουσα αφίξεων, μιλάει για λίγα λεπτά μαζί του και ενημερώνει τον αρχηγό του.

Ο ηγέτης του PKK μαζί με την συνοδεία του οδηγούνται σε ειδικό δωμάτιο που «στεγανοποιείται» από στελέχη της ΕΥΠ και εκεί αρχίζει ένα σκληρό διαπραγματευτικό παζάρι ανάμεσα στον Άπο και τον Σταυρακάκη.
Ο πρώτος λέει ότι ήρθε με την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης-κάτι που δεν ήταν αλήθεια-και ο αρχηγός της ΕΥΠ του ξεκαθαρίζει ότι η παρουσία του προκαλεί μείζον πρόβλημα για την ηγεσία της χώρας.

Η Μετά από ώρες έντονων συζητήσεων οι Κούρδοι συνοδοί του που αναζητούσαν εναλλακτικές κανονίζουν να ταξιδέψει ο Οτσαλάν στην Ρωσία χάρη σε μια πρόσκληση του Αλεξέι Μιτροφάνοφ της Ρωσικής Δούμας.
Ο Καλεντερίδης τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι μετά από αίτημα του Άπο στο οποίο συναινεί ο Σταυρακάκης και δένει έκτοτε την μοίρα του με αυτήν του Κούρδου ηγέτη.
Ο τελευταίος θα παραμείνει για λίγο μόνο διάστημα στην Ρωσία και μετά θα μεταβεί στην Ιταλία, όμως τελικά ούτε εκεί θα βρει ησυχία, αφού οι Τούρκοι πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση Νταλέμα να τον διώξει.
Ο τότε υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Σημίτη, Αλέκος Παπαδόπουλος του στέλνει μέσω του καθηγητή της Παντείου Χριστόφορου Γιαλουρίδη ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο ο Οτσαλάν δεν έπρεπε να φύγει επ' ουδενί από την Ιταλία αφού κατά την γνώμη του και σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από την CIA, όποιο αεροπλάνο σηκωθεί από την Ρώμη θα καταλήξει στην Άγκυρα.

Μετά από ένα μήνα παραμονής στην Μόσχα και δύο μήνες στην Ιταλία, ο Οτσαλάν πετάει ξανά για την Μόσχα και μετά στην Αγία Πετρούπολη αλλά οι Ρώσοι πλέον δεν επιθυμούν την παραμονή του.
Έτσι, παίρνει την απόφαση να έρθει ξανά στην Ελλάδα.

Από την Αθήνα στο Ναϊρόμπι των πρακτόρων

«Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος μόλις έχει αρχίσει»

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου του 1999, το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Οτσαλάν και την συνοδεία του από την Αγία Πετρούπολη, προσγειώνεται ξανά στο Ανατολικό αεροδρόμιο.
Μετά τις πρώτες ώρες και την προσωρινή εγκατάσταση του ηγέτη των Κούρδων  στο σπίτι του Αντώνη Ναξάκη ο οποίος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην δεύτερη άφιξή του, αρχίζουν ξανά οι πιέσεις από τον Σταυρακάκη να φύγει ο Οτσαλάν από την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή η ΜΙΤ ενημερώνεται πιθανότατα από τον σταθμό της CIA στην Αθήνα, ότι ο Οτσαλάν βρίσκεται στην Ελλάδα και παρακολουθεί πλέον στενά τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Όταν ο Χαράλαμπος Σταυρακάκης προτείνει στον ηγέτη των Κούρδων να πετάξει για την Κένυα, ξεκινάει πλέον το κατασκοπευτικό θρίλερ με τις πολιτικές προεκτάσεις που σημάδεψε την χώρα.

Οι απονενοημένες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας στέλνουν αρχικά τον Οτσαλάν πίσω στην Ρωσία που δεν τον δέχεται στο έδαφός της. Μαζί με τον πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη και τους ανθρώπους του επιστρέφει στην Αθήνα στις τρεις και μισή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.
Μετά από δύο ώρες αναχωρεί ξανά με εντολή του αρχηγού της ΕΥΠ και προσγειώνεται στην Κέρκυρα με τον Καλεντερίδη να μην ρωτάει τίποτε και απλά να εκτελεί εντολές.
Με ένα αυτοκίνητο οδηγούνται στον σταθμό της ΕΥΠ που υπάρχει στο νησί, ενώ το νέο έχει ήδη αρχίζει να κυκλοφορεί σε κανάλια και εφημερίδες.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις να μεταβεί στην Κένυα, ο Οτσαλάν το σκέφτεται, αφού η συγκεκριμένη χώρα είναι άντρο πρακτόρων της CIA και του FBI, λόγω τρομοκρατικών ενεργειών κατά των ΗΠΑ που είχαν λάβει χώρα.

Όταν ο Σταυρακάκης λέει στον Καλεντερίδη να πείσει τον Άπο τονίζει στον ταγματάρχη ότι το ελληνικό κράτος εγγυάται για την ζωή του και έτσι ο Οτσαλάν λέει το ναι.
Εν τω μεταξύ οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια σπεύδουν στην Κέρκυρα για το μεγάλο λαβράκι, και o αποσπασμένος στην ΕΥΠ αστυνόμος Τζοβάρας που βρίσκεται στο νησί διατάζει συσκότιση  του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα το περίφημο τροχαίο στο φτερό του Falcon.
Τελικά η απογείωση θα γίνει λίγες ώρες αργότερα από τον Άραξο με άλλο αεροσκάφος, το οποίο στις 2 Φεβρουαρίου του 1999, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Jomo Kenyata του Ναϊρόμπι.
Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος μόλις έχει αρχίσει.

{{{ articlebanner-728x90-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-2 }}}

Έγκλημα και τιμωρία

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα είναι ο Γιώργος Κωστούλας, ο οποίος περιμένει σύμφωνα με τα όσα του έχει πει γραμματέας της πρεσβείας, περιμένει κάποιον υψηλό Σέρβο αξιωματούχο για ολιγοήμερη φιλοξενία κατά παράκληση του Θεόδωρου Πάγκαλου, τότε υπουργού Εξωτερικών.

ΠΤο πρώτο σοκ έρχεται όταν αντικρίζει τον Έλληνα πράκτορα που του συστήνεται: «Καλεντερίδης Σάββας, ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού αποσπασμένος στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». Πριν προλάβει να συνέλθει ο μυστακοφόρος πράκτορας του συστήνει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινάει ένα αλλοπρόσαλλο δράμα, στο οποίο εμπλέκονται άμεσα οι δύο διπλωμάτες και ο πράκτορας της ΕΥΠ, με κύριους πρωταγωνιστές τον Πάγκαλο, τον αρχηγό της ΕΥΠ και κάποιους επιτελικούς, που δίνουν εντολές από την Αθήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δύο ημέρες κυλούν ήρεμα, σύντομα αρχίζουν τα όργανα. Οι Κενυάτες ζητούν από τον Κωστούλα να δει τον γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Καθουρίμα, ενώ ο γραμματέας της Αμερικάνικης πρεσβείας τηλεφωνεί στον Διακοφωτάκη και του ζητάει συνάντηση.
Ο Καλεντερίδης μεταβαίνει στο αεροδρόμιο για να πετάξει προς Νότιο Αφρική, αλλά παρεμποδίζεται ευγενικά και με συνεχείς ελέγχους, χάνει τελικά το αεροπλάνο.
Η πίεση εντείνεται όταν ο Παπαιωάννου-στενός συνεργάτης του Πάγκαλου-ζητάει από τον Καλεντερίδη να πει στον Οτσαλάν να εγκαταλείψει την πρεσβευτική κατοικία χωρίς καμία εγγύηση για την ζωή του και να πάει όπου θέλει.

Ο Κούρδος ηγέτης αναφερόμενος στην Ελλάδα κάνει λόγο για κράτος-κωμωδία και ζητάει επίσημα πολιτικό άσυλο, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση.

Με εξαίρεση το σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου και τις δύο επόμενες ημέρες η ένταση ανεβαίνει συνεχώς για να κορυφωθεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Σταυρακάκης είναι εκτός εαυτού. Ζητάει τηλεφωνικά από τον Καλεντερίδη να πετάξει έξω τον Οτσαλάν και την συνοδεία του και όταν ο πράκτορα; της ΕΥΠ επικαλείται αδυναμία εκτέλεσης της εντολής του ξεσπάει λέγοντάς του ότι δεν εφαρμόζει και δεν εκτελεί τις εντολές.                    

Τρεις υπουργοί και ο αστυνόμος Μιχάλης Τζοβάρας ουρλιάζουν για άμεση εκδίωξη του Άπο από την πρεσβεία, χρησιμοποιώντας ένας από αυτούς ακόμη και φράσεις πεζοδρομίου.
Όταν ο Παπαιωάννου ζητάει από τον Κωστούλα να προσλάβει ντόπιους μπράβους για να γίνει η δουλειά, ο τελευταίος μένει άφωνος και αρνείται κατηγορηματικά να κάνει κάτι τέτοιο.
Η ΕΥΠ θα στείλει τελικά τέσσερις άνδρες της εν είδη «θιάσου» για να προχωρήσουν στην εκδίωξη του Οτσαλάν από την  ελληνική πρεσβεία, με επικεφαλής τον αστυνόμο Μπόμπο..

{{{ articlebanner-728x90-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-2 }}}

Η απαγωγή του Άπο

«Κάποια στιγμή σε ένα φανάρι, το αυτοκίνητο με τον Άπο εξαφανίζεται»

Ο τελευταίος θα διαπιστώσει αμέσως μόλις φτάνει και μετά την ενημέρωσή του από τον Καλεντερίδη, ότι μια τέτοια επιχείρηση θα είχε ολέθρια αποτελέσματα, ενώ ενημερώνει τον πρέσβη ότι θα πρέπει να του βρει όπλα και λεφτά.

Ενημερώνει άμεσα τον Σταυρακάκη και αποχωρεί με τους άνδρες του για το ξενοδοχείο του. Τελικά θα συλληφθεί από τις Κενυατικές αρχές ασφαλείας μαζί με τους υπόλοιπους του «θιάσου» και θα περάσουν κάποια δύσκολα 24ωρα στην φυλακή.

Την ίδια στιγμή οι Κενυάτες διαβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να βοηθήσουν στο να εγκαταλείψει ο Οτσαλάν την χώρα σε συνεργασία με την Ελλάδα και δίνουν τελεσίγραφο μέχρι τις πέντε και μισή το απόγευμα.

Τονίζουν ότι αν δεν γίνει αυτό, την ευθύνη για τα όσα θα συμβούν την νύχτα θα έχουν η Ελλάδα και ο Άπο, ο οποίος όταν ενημερώνεται και παρά τις αντιρρήσεις των δικών του δέχεται την μοιραία λύση.

Το κονβόι των αυτοκινήτων ετοιμάζεται αλλά οι Κενυάτες δεν επιτρέπουν στους Κωστούλα και Καλεντερίδη να μπουν στο αυτοκίνητο που επιβιβάζεται ο Κούρδος ηγέτης.

Τελικά μπαίνουν σε άλλο και η διαδρομή για το αεροδρόμιο ξεκινάει.
Κάποια στιγμή σε ένα φανάρι, το αυτοκίνητο με τον Άπο εξαφανίζεται και όταν οι Καλεντερίδης-Κωστούλας φτάνουν όλα έχουν πια δρομολογηθεί.

Οι συνεργάτες του Οτσαλάν λένε στον Έλληνα πράκτορα, ότι το αυτοκίνητο με τον ηγέτη τους μπήκε σε μια πύλη που οδηγεί στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Ακολουθούν στιγμές απόγνωσης για όλους, ενώ ο πρέσβης που είχε μπει μέσα στο κτήριο βγαίνει λέγοντας στον Καλεντερίδη «Σάββα δεν υπάρχει τίποτε. Καλύτερα να μην ρωτάμε κανένα και εξευτελιζόμαστε».
Όταν επικοινωνεί με την Αθήνα, η εντολή είναι να εξαφανιστούν και να παρατήσουν τους συντρόφους του Κούρδου ηγέτη εκεί, στην μέση του πουθενά.

Προς τιμή τους δεν θα το κάνουν, αλλά θα επιστρέψουν μαζί τους στην πρεσβευτική κατοικία. Λίγο πριν απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο ο Καλεντερίδης βλέπει ένα μικρό αεροπλάνο να απογειώνεται. Η ώρα είναι εννιά το βράδυ, γυρίζει προς τον Κωστούλα και του λέει: «Αυτό το αεροπλάνο μεταφέρει τον Άπο. Ας ελπίσουμε να μην καταλήξει στην Άγκυρα».
Την ίδια στιγμή οι πράκτορες της MIT με τις μπαλακλάβες βιντεοσκοπούσαν τον δεμένο Οτσαλάν, ο οποίος φαινόταν ήρεμος. 

Όπως έγινε γνωστό του είχαν χορηγήσει ηρεμιστικά χάπια, στο πιο πικρό ταξίδι της ζωής του, που συνεχίζεται έκτοτε πίσω από τα σίδερα ενός κελιού στο νησάκι Ίμραλι.

Εκεί που τέλειωσε το θρίλερ που άρχισε τον Οκτώβρη του 1998, σε μια αίθουσα αφίξεων του Ανατολικού Αερολιμένα της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

@

Αφού εμπιστευθείκε τους αριστερούς πασοκους (νυν συριζαιους) τον Πάγκαλο τον Σημίτη κτλπ καλά να πάθει.Αυτοι πρόδωσαν (και συνεχίζουν) την ίδια τους την χώρα τον Οτσαλάν δεν θα πρόδιδαν;

στον κυριο οτσαλαν

προσφέρθηκε άσυλο να κρυφτεί στα βαθη της αφρικανικης ζουγκλας σε ενα απέραντο ράντζο στη Αφρική που θα πέρναγε ζωή και κοτα χωρις θα μάθει ποτε κανείς τίποτα την ωρα που ήταν καταζητούμενος και η ρωσική μαφία είχε παρει λεφτα να τον σκοτώσει.Αλλά ο κυριος Οτσαλάν δεν δέχτηκε το άσυλο που του προσφερθηκε και έκανε κατάχρηση της φιλοξενίας καινπ ηθελε να μας μπλέξει και να μας κάνει αρχηγείο του και βαση του στον πόλεμο του κομουνιστικού κόμματος του Κουρδιστάν κατα του τουρκόφωνου εγκληματικου δουλεμπορικου μορφώματος και αυτό δεν μπορούσε να συμβεί γιατί ηταν καζους μπέλι αιτία πολέμου και για οτι του συνέβη φταίει αυτός γιατί τώρα αντί να είναι κλεισμένος σε ενα μικρο υγρο κελι και να σαπίζει και να τον χρησιμοποιει η μιτ θα μπορούσε να κάνει σαφάρι στα βαθη της Αφρικής και να πετναει ζωη και κοτα που λεει ο λογος και τίποτα δεν έχουν κστασφερεινοθ Κούρδοι με το κομουνιστικό πέ κα κα μονο οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν δει ενός ειδους αυτονομίας οι υποκοιποι Κούρδοι της Τουρκίας της Συριας κλπ σκοτώνονται σαν τις μύγες στις μάχες και δεν τους υποστηρίζει κανεις

ΚΩΣΤΑΣ

Εντάξει, εμείς είμαστε κράτος-κωμωδία, ας το δεχτούμε, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σουηδία και ποιος ξέρει πόσα άλλα κράτη που είναι 'ισχυρά" γιατί έκαναν κο-κο-κο;;;!!!

ΓΓ

oi ΤΩΡΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΥΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.....

jiannis

ενω εσυ θα τον κρατουσες εδω να ξεκινηση σε μηδεν χρονο πολεμος με την τουρκια εε ????δεν τον θελαν χωρες παντοδυναμες και κλασσης ανωτερες απο εμας ,αλλα εσυ δεν θα τον εδιωχνες και ενοεις σαφως οτι το κομμα σου να φανταστω η δεξια ??να εισαι σιγουρος οτι ακομα και με την δεξια δεν θα τον ηθελε κανεις εδω ,μπορει να ειναι οτι ειναι αλλα [...] δεν ειναι να τον κραταγαν εδω ,αλλα με αυτα τα μυαλα που εχουν πολλοι ελλην πολιτες ,πχ εσυ τωρα ,φτασαμε τη χωρα εδω που ειναι

Τρομπετας

Μια χαρα ενηργησαν και τον εστειλαν πισω. Το μονο λαθος ηταν που δεν του εκοψαν τον βηχα απο την αρχη. Τοσα μουσουλμανικα κρατη τριγυρω, κουρδικοι θυλακες σε Ιρακ-Συρια, και θελατε να μπλεξει η Ελλαδα. Για ποιους; Γι' αυτους που μολις του πετουσε ενα κοκκαλακι ο Σουλτανος ή ο Κεμαλ γινοταν οι χειροτεροι διωκτες των χριστιανικων πληθυσμων. Και τοτε, και τωρα, το ιδιο θα γινεται με αυτους, και γελαω με τους συμπατριωτες μου που οταν σχολιαζουν ενδεχομενα αντιπαραθεσης με τους Τουρκους, συνυπολογιζουν και τα εκατομμυρια των Κουρδων υπερ μας. Θα κινδυνδευε η Ελλαδα με πολεμο και διπλωματικη απομονωση για ενα Κουρδισταν που δεν υπηρχε. Αν αισθανεστε ασχημα, αγοραστε κουπονια Κουρδων που γυρνανε και τα μοιραζουν σε ολη την Ελλαδα.

ελευθερο προτεκτοράτο

είμαστε, ότι 'θέλουμε' κάνουμε.

@

Τώρα είναι ακόμα χειρότεροι ψεύτες......

Than

Κράτος κωμωδία. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.

Αμαλία Ψωροκωσταινα

οταν εμπλέκεται πόντιος σε τέτοιες υποθέσεις, τι αποτελεσμα να περιμενει κανείς?

XD

Απόλυτο δίκιο, ο Καλεντερίδης δεν έπρεπε να βγει ούτε ένα μέτρο έξω από τα σύνορα της Ελλάδας μαζί με τον Οτσαλάν, αλλά σίγουρα δεν φταίει αυτός, ταγματάρχης ήταν, διαταγές ακολουθούσε

XD

Ο Ναξάκης έπρεπε να είχε φάει ισόβια, αν και φαίνεται ότι είναι μέτριας νοημοσύνης. Μεγάλο λάθος του Πάγκαλου που τον είχε μαζέψει. Δεύτερον ταίριαζαν οι δικοί μας στρατηγικοί σχεδιασμοί με αυτοί των Κούρδων; Οι Κούρδοι μπορεί και να σκέφτονταν ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα έφερνε αναστάτωση στην περιοχή και μέσα στην αναμπουμπούλα θα κέρδιζαν ένα εθνικό κράτος. Καλό γι αυτούς, αλλά για εμάς; Όσο για τους Κούρδους και κάτι βλάκες που μιλούν για κράτος οπερέτα η ιστορία είναι μπροστά σας. Δεν μπορούσε να δώσει άσυλο στον Οτσαλάν η ισχυρή τότε Συρία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Σουηδία, και θα έδινε κάλυψη η μικρή Ελλάδα;

dora

Εδώ κανεις λάθος θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να πετάξει το μπαλάκι σε άλλη χώρα αν δεν ήθελε τραβήγματα όμως δεν τον έστειλε σε ουδέτερη χώρα τον έστειλε στην Κένυα στο στόμα του λύκου. Και τι κωμωδίες ήταν αυτές διώξτε τον απ την πρεσβεία να πάει όπου θέλει με βρισιές πεζοδρομίου ο άνθρωπος είχε δικαίωμα ασύλου και το ζήτησε επίσημα ενώ οι Έλληνες προδότες τον έδωσαν κανονικά στις αμερικανικες υπηρεσίες οι οποίες με την σειρά τους τον απήγαγαν για να τον παραδώσουν στην Τουρκία. Γελοίοι χειρισμοί απο μια γελοία ηγεσία ενός γελοίου κράτους.

ΧD

Ωραίο είναι αυτό, αλλά σε ποια χώρα, καμία χώρα στον κόσμο δεν τον ήθελε. Αν το πιστεύετε, πέστε μια χώρα, εδώ έκανε πίσω 2 φορές η Ρωσία.. Καλό είναι να λέμε ωραίες ιστορίες, αλλά μην το κάνουμε σαν τον προεκλογικό Σύριζα που θα έβρισκε άφθονα δισεκατομμύρια από άλλες πηγές ώστε να μην πειράξει μισθούς και ασφαλιστικό... Όσο γιατί ήθελαν να τον διώξουν από την πρεσβεία είναι ξεκάθαρο, το έχει δηλώσει και ο κ Κωστούλας: Με προθεσμία δύο ωρών θα γινόταν ένοπλη εισβολή στην πρεσβεία, ξέρετε τι θα σήμαινε αυτό, τι επιπτώσεις θα είχε;

dora

μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις αστείες πρακτικές εκείνης της κυβέρνησης. Κανένας δε θα μας κήρυσσε πόλεμο η θα μας επιτίθονταν επειδή προωθήσαμε σε μια αλλη χώρα έναν αρχηγό μιας χώρας άσχετο αν για τη Δύση ήταν καταζητούμενος τους όρους της Δύσης τους εχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Αρχηγός χώρας ήταν ο Οτσαλάν και ουχί τρομοκράτης. Τρομοκράτες ειναι οι αμερικανοί και οι βρωμότουρκοι που εξοπλίζουν τον Ίσις. εξάλλου και οι άλλες χωρες αυτο έκαναν μόνο οι Έλληνες ενήργησαν βλακωδώς. Το θέμα ειναι οτι του ανθρώπου του εγγυήθηκαν για τη ζωή του και αυτο ειναι ύποπτο. Τι τα ήθελαν τα περα δώθε γιατι να εμπλακούν τόσο αφού δεν ήθελαν να συμμετάσχουν. Γιατι να χρεωθούμε εμείς την ρετσινιά αυτο ρωτάω εγω αλλα η απάντηση ειναι γιατι ειναι ανίκανοι άμα δεν ήταν θα είχαμε δει και μια άσπρη μέρα σαν χώρα. Αλλα και αυτός δεν ήξερε δε ρώταγε η ελληνική κυβέρνηση ηταν και θα ειναι πάντα φιλοτουρκική και πουλημένη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peiraiws131_art

Ένα live 3 νέων συνθετών -Γιώργος Κυριάκος, Νίκος Μερτζάνος και Σπύρος Παρασκευάκος - στη μουσική σκηνή Πειραιώς 131 ήταν η καλύτερη απόδειξη για την ισχυρή παρουσία μιας νέας γενιάς που διεκδικεί με αξιώσεις να βάλει τη σφραγίδα της στα μουσικά πράγματα.

pater_gymnasios_art

Ο καλόγερος από τη Θάσο που με τις θεραπευτικές του ικανότητες αναστάτωσε ολόκληρη την Ελλάδα τη δεκαετία του 1930- Τα πλήθη ασθενών που τον ακολουθούσαν- Δημοσιεύματα της εποχής- Ποιες ασθένειες θεράπευε ο πάτερ Γυμνάσιος;

1
ikariotissa_art

Η μπύρα με νερό από τις φυσικές πηγές του νησιού της μακροζωίας που δημιούργησαν τέσσερεις φίλοι στον τόπο τους

akrivogiannis

Το άγνωστο επεισόδιο του 1954 - Οι σχέσεις της Ελλάδας και Αλβανίας στις αρχές της δεκαετίας του 1950 – Ποιος ήταν ο Νίκος Ακριβογιάννης – Η αποστολή αυτοκτονίας στην Αλβανία – Η σύλληψη, η φυλάκιση και τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε – Η εκτέλεση του και τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

59
arapakis01

Ο 16χρονος Πέτρος Αραπάκης ταξιδεύει 1.500 μίλια στη Μεσόγειο - Η εξερεύνηση του σπήλαιου της Βλυχάδας - Η φοίτησή του σε Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Αγγλίας - Το στοίχημα και το ταξίδι με την ‘’Πανδώρα’’ (1910- 1911)

9