«Happy Day»: Καλή μέρα, κάθε μέρα

«Happy Day»: Καλή μέρα, κάθε μέρα

Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, οι «κλειδωμένοι» καλεσμένοι, οι παρεξηγήσεις οn air, τα αιχμηρά σχόλια είναι κάποια από τα θέματα που μας απασχόλησαν στο πηγαδάκι που στήσαμε με τη διάσημη τηλεοπτική παρέα, η οποία, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, λειτουργεί το ίδιο καλά τόσο 
μπροστά όσο και πίσω 
από τις κάμερες

«Happy Day»: Καλή μέρα, κάθε μέρα
Το πρωί της Παρασκευής, η εκπομπή «Happy Day» πήρε μια μικρή παράταση. Οι κάμερες μπορεί να έκλεισαν, αλλά τα μέλη της τηλεοπτικής παρέας παρέμειναν στον καναπέ και συνέχισαν να λειτουργούν σαν να ήταν στον αέρα. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή γελούσε με τα καυστικά σχόλια του Δημήτρη Παπανώτα και τον παρότρυνε να πει περισσότερα. «Ξεφεύγεις από το μοντέλο της παρουσιάστριας που -δήθεν- τα βλέπει όλα ροζ και αφήνει τους υπόλοιπους να κάνουν τα πιο αιχμηρά σχόλια», της επισημαίνω. 

Κλείσιμο


«Ναι, πολλές φορές εγώ είμαι αυτή που κάνω τα πιο αιχμηρά σχόλια. Δεν γίνεται συνειδητά. Ετσι έχω μάθει να λειτουργώ. Οταν έχεις υπάρξει στην τηλεόραση σχολιάζοντας και όταν έχεις μάθει να υποστηρίζεις την άποψή σου, εφόσον έχεις τα κατάλληλα επιχειρήματα, δεν μπορείς να αλλάξεις εύκολα. Δεν μπορώ να αλλάξω τώρα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θεωρεί πολύ πιο επιτηδευμένο και ψεύτικο να έχεις τον ρόλο της “καλής”, τη στιγμή που δίπλα σου όλοι έχουν βγάλει το φτυάρι. Ας μη γελιόμαστε, όταν ένας άνθρωπος από την ομάδα σου κάνει αιχμηρά σχόλια, προφανώς έχει το δικό σου πράσινο φως. Εκτός από τον Παπανώτα και τον Βερύκιο. Θα πουν αυτό που θα τους κατέβει, την ώρα που θα τους κατέβει», λέει η Σταματίνα. «Λέω αλήθειες. Με χιούμορ», της απαντά γελώντας ο Δημήτρης Παπανώτας, και συνεχίζει: «Δεν έχω συμφέροντα, ξέρεις. Δεν είμαι κολλητός με κάποιον, ούτε με πληρώνει κάποια εταιρεία για να προωθώ τους δικούς της και να θάβω τους υπόλοιπους. Και όταν δεν έχεις συμφέροντα, λες απλά την αλήθεια σου. Δεν φταίω εγώ αν η αλήθεια μου συμπίπτει με την αλήθεια του κόσμου!».



Πιστεύει ότι οι Ελληνες celebrities παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους; «Ναι, συμβαίνει αυτό. Φυσικά και θα πρέπει να κάνουν προσεκτικά βήματα στην καριέρα τους, αλλά φαίνεται ότι τους διαφεύγει το ότι είμαστε μια μικρή αγορά. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Πρόσφατα ήμουν στο Σαράγιεβο, σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ και έβλεπα στο κόκκινο χαλί να καταφθάνουν οι τοπικοί σταρ. Και να τρέχουν οι φωτογράφοι και οι κάμερες από πίσω τους. Για μένα που δεν ήξερα κανέναν, όλο αυτό φάνταζε αστείο. Εβλεπα κάποιους ανθρώπους απλά περίεργα ντυμένους και έβρισκα ανόητο όλο αυτό το ενδιαφέρον του πλήθους για εκείνους. Και εμείς μια τέτοια μικρή αγορά είμαστε. Πολύ κακό για το τίποτα», απαντά ο Δημήτρης στο «thema people». 



«Ξέρεις να μετράς μέχρι το 4.000;»
Με αυτή τη σοβαροφάνεια τα βάζει και η Ελένη Τσολάκη, λούζοντας τους καλεσμένους της στη νέα ενότητα της εκπομπής. Η Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια τους βάζει να κάτσουν στον λουτήρα και τους θέτει πικάντικες ερωτήσεις. «Ξέρεις να μετράς μέχρι το 4.000;», είχε ρωτήσει τον Γιάννη Σπαλιάρα στην πρεμιέρα της ενότητάς της, λούζοντας με κρύο ιδρώτα το γνωστό μοντέλο, που ωστόσο απάντησε με χιούμορ. 



Δεν φοβάται μήπως παρεξηγηθεί κάποιος καλεσμένος; «Ο λουτήρας είναι μια προβοκατόρικη ενότητα και όσοι δέχονται να κάτσουν ξέρουν πού πηγαίνουν. Ναι, θα πούμε για τα επαγγελματικά του εκάστοτε καλεσμένου, αλλά θέλουμε να περάσουμε και κάποια πράγματα για τη ζωή του. Εγώ, από τη μεριά μου, δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Οπως δεν θα ήθελα να έρθω και εγώ στην αντίστοιχη θέση. Με τις ερωτήσεις μου θα το πάω μέχρι ενός σημείου. Καταλαβαίνω τι δεν θέλει να πει ένας άνθρωπος», απαντά με ήρεμο τόνο η Ελένη Τσολάκη.



Τον λόγο παίρνει η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που επίσης τολμά να θέτει κάποιες δύσκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους της: «Επειδή και εγώ είμαι ανοιχτή στις συνεντεύξεις μου και ποτέ δεν έχω θέσει κόκκινες γραμμές στις ερωτήσεις που θα μου τεθούν, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, έτσι θα ήθελα να είναι και οι καλεσμένοι μας. Δεν θα ήθελα, για παράδειγμα, ένας καλεσμένος να έχει φόβο και  άγχος ή να είναι κουμπωμένος για το τι θα πει και τι δεν θα πει. Θα κάνουμε και τις πιο πικάντικες ερωτήσεις, αλλά δεν θέλουμε ούτε να προσβάλουμε, ούτε να στεναχωρήσουμε κανέναν. Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν με αφορά ο καλεσμένος που θα έρθει εδώ για να μιλήσει για ένα κομμάτι που τον αφορά και για ένα άλλο κομμάτι να είναι κλειδωμένος. Θέλω ανθρώπους που θα μιλήσουν χαλαρά για τα πάντα». 




Εχει παρεξηγηθεί ποτέ με καλεσμένο της; «Ο,τι παρεξηγήσεις υπήρξαν σε αυτά τα χρόνια της εκπομπής, υπήρξαν οn air. Και νομίζω ότι λύθηκαν on air. Τώρα μιλάμε για δύο ανθρώπους στους 400 καλεσμένους. Και εκείνοι δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό παράπονο. Απλά μας είχαν πει ότι δεν θα ήθελαν να απαντήσουν σε κάποια ερώτηση».




Τα υψηλά νούμερα που σημειώνει η εκπομπή την έχουν κάνει πιο φειδωλή στις αναφορές που αφορούν τη ζωή της έξω από το πλατό; «Ισα-ίσα! Λέω προσωπικές ιστορίες και κάνουμε πλάκα. Οσα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα πω ή αν θα πρέπει να πω λιγότερα για μένα. Κάποτε με είχαν κατηγορήσει ότι διαφημίζω τη σχέση μου με τον άντρα μου και τον έρωτά μας. Αλλά δεν πρόκειται να μπω σε κανένα καλούπι. Δεν θα μπω στη διαδικασία να λέω λιγότερα πράγματα για τον Θέμη ή για τα παιδιά μου για να μη με πουν γραφική μάνα. Είμαι κουλ και χαλαρή. Αλλωστε νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια οι τηλεθεατές ξέρουν ποια είμαι. Με έχουν κατηγορήσει επίσης κατά καιρούς ότι είμαι θρήσκα. Ο κόσμος γνωρίζει αν είμαι θρησκόληπτη. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι θέλουν να με σχολιάσουν αρνητικά, θα το κάνουν ούτως ή άλλως. Δεν θα χαλάσω την ψυχή μου», δηλώνει η Σταματίνα αποφασιστικά.  




Το στοίχημα
Αυτό είναι το στοίχημα και για την Ελένη Τσολάκη. Να μη χάσει τον αυθορμητισμό της όταν βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες. «Αυτό που βλέπετε, αυτό είμαι. Με τους ανθρώπους που νιώθω ασφάλεια και είμαι καλά, είμαι ακριβώς έτσι. Και αυτό για μένα είναι το μεγάλο στοίχημα. Να καταφέρεις να δείχνεις στην τηλεόραση αυτό που πραγματικά είσαι και στη ζωή σου. Και όταν δεν είμαι καλά, νομίζω πως φαίνεται. Και όταν έχω τρελά κέφια, επίσης φαίνεται», λέει.  «Αυτή είναι, ρε παιδιά, η γοητεία του ζωντανού», προσθέτει η Σταματίνα και συνεχίζει: «Ακόμα κι αν κάνω κάποιο λάθος ή πω κάτι που δεν ισχύει στον αέρα, θα κάνω πλάκα με τον εαυτό μου. Αν είσαι πάντα με τη σκαλέτα και με το άγχος, δεν θα ήταν καλό το αποτέλεσμα». Υπάρχει κάτι που τη δυσκολεύει; «Αυτό που είναι δύσκολο σε αυτή την εκπομπή είναι το ωράριό της. Ειδικά όταν έχω δύο μωράκια, το να λείπω από το σπίτι τα πρωινά μού φαίνεται κάπως...», προσθέτει.



Ανήκει στις μαμάδες που έχουν τύψεις όταν λείπουν από το σπίτι; «Δεν νιώθω τύψεις γιατί είμαι αρκετές ώρες με τα κορίτσια μου και φροντίζω πάντα αυτές οι ώρες να είναι γεμάτες. Μπορεί να γυρίζω στο σπίτι κατάκοπη, αλλά θα τις πάρω να βγούμε έξω για να παίξουνε με τα άλλα παιδάκια. Για το μόνο που αισθάνομαι τύψεις είναι που δεν είμαι εκεί το πρωί όταν ξυπνάνε. Γιατί χάνω τις μαγικές στιγμές που χουζουρεύουν, τεντώνονται και σου λένε λογάκια», λέει. Αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών της, έχει πιάσει τον εαυτό της να γίνεται σαν τη μητέρα της; «Οχι μόνο σαν τη μαμά μου, αλλά καμιά φορά γίνομαι μια μαμά που δεν πίστευα ποτέ ότι θα είμαι. Δηλαδή, πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να γίνομαι πολύ αυστηρή ή αγχώδης. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσα βιβλία κι αν διαβάσουμε, όσες συζητήσεις ή ψυχανάλυση κι αν κάνουμε, τελικά μαθαίνουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά στην πράξη. Για μένα σημασία έχει να καταλαβαίνεις τη στιγμή που κάνεις το λάθος και να διορθώνεσαι. Δηλαδή, με το που αντιλαμβάνομαι ότι γίνομαι αυστηρή, μαλακώνω την ίδια στιγμή», διευκρινίζει.



«Τελικά η δυναμική εικόνα σου δεν περιορίζεται στο πλατό», της επισημαίνω. «Ισχύει. Και στο σπίτι διατηρώ τον δυναμισμό μου. Βέβαια, όσο λείπει ο Θέμης. Ξέρεις, όταν έχεις δύο μωρά στο σπίτι, πρέπει να είσαι λίγο Φράου Χέλγκα. Προσπαθώ να τηρώ το πρόγραμμα της ημέρας αλλά όταν έρχεται ο μπαμπάς μας σπίτι, εμείς γινόμαστε φανταράκια και εκείνος ο στρατηγός», λέει η μελαχρινή παρουσιάστρια. Βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στον σύζυγό της; «Ναι, γιατί θεωρώ ότι πάντα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον σύντροφό σου. Είτε αυτό σημαίνει να βγεις για ένα φαγητό μαζί του είτε όταν κοιμούνται τα παιδιά, να του δώσεις μια αγκαλιά. Γιατί όταν έχεις παιδιά που θέλουν αγκαλιά και χάδια, δεν προλαβαίνεις να αγκαλιάσεις τον σύντροφό σου και να είσαι όσο τρυφερή θα ήθελες μαζί του», απαντά.



Οση ώρα μιλούσε η Σταματίνα, η Ελένη Τσολάκη κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι. Οπως λέει, αρέσει και σε εκείνη να είναι διακριτοί οι ρόλοι μέσα σε μια οικογένεια. «Εχω μεγαλώσει σε τέτοια την οικογένεια. Ναι μεν η γυναίκα είναι αυτή που στηρίζει το σπίτι, αλλά ο άντρας είναι ο άντρας του σπιτιού». Οπότε αναζητά ένα αληθινό αρσενικό; «Κοίτα, επειδή δουλεύω από πάρα πολύ μικρή και προσπάθησα από νωρίς να ανεξαρτητοποιηθώ και να κάνω πράγματα στη ζωή μου, αισθάνομαι ότι ένα τέτοιο πρότυπο άνδρα θα με ισορροπούσε. Θα ήθελα να βρω έναν άντρα όπως το λες, ένα αρσενικό», απαντά η ξανθιά παρουσιάστρια. Τι κοιτάζει να βρει σε έναν άνδρα; «Να μπορεί να διαχειριστεί τις εκρήξεις μου. Δυστυχώς, με τις προσωπικές μου σχέσεις είμαι πολύ κτητική και  εκρηκτική. Αλλά έτσι είμαι με τους δικούς μου ανθρώπους. Και με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Για παράδειγμα, και με τον Κώστα (Φραγκολιά) που έχουμε γίνει φίλοι και τον αισθάνομαι δικό μου άνθρωπο, μπορεί μια μέρα να μην του μιλήσω καλά - για τρία λεπτά να μην είμαι με το χαμόγελο», λέει η Ελένη Τσολάκη, με τον Κώστα να κάνει πίσω από την πλάτη της νοήματα για να την πειράξει. «Το καλό όμως είναι ότι θα το καταλάβω ότι δεν φέρθηκα καλά και θα επανορθώσω. Αλλά αυτά τα τρία λεπτά της έκρηξής μου είναι κρίσιμα. Αν εσύ με πας στα άκρα, τότε χάνεται λίγο το μέτρο. Αυτό που ζητώ σε έναν άνθρωπο είναι να καταφέρει να διαχειριστεί τα τρία δευτερόλεπτα της έκρηξής μου», λέει γελώντας. 

Η εκρηκτική της πλευρά όμως έρχεται σε αντίθεση με την τηλεοπτική της εικόνα. Πολλές φορές, όταν πάει να δημιουργηθεί ένταση, η Ελένη καταφέρνει να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα πετώντας ένα αστείο. «Νομίζω ότι με το χιούμορ μπορείς να βγεις από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Και στη ζωή κυρίως. Επειδή τα νεύρα όλων μας είναι κάπως τεταμένα, η καθημερινότητά μας έχει γίνει δύσκολη - μία κουβέντα, ένα βλέμμα ή μία κίνηση μπορεί να παρεξηγηθούν. Εγώ πια προσπαθώ αυτά τα μικροπράγματα να τα ξεπερνάω. Δεν χαλαλίζω ούτε ένα λεπτό στεναχώριας για κάτι τέτοια, όπως θα έκανα παλιά. Τώρα στο “Happy Day” έχουμε γίνει όλοι φίλοι και νομίζω ότι έχουμε μάθει ο ένας τα κουμπιά του άλλου. Ξέρω πού να το σταματήσω».

Αβίαστο γέλιο
O Κώστας Φραγκολιάς φαίνεται να απολαμβάνει τη συζήτηση και δεν παρεμβαίνει συχνά. Οταν το κάνει όμως, προκαλεί το αβίαστο γέλιο της υπόλοιπης παρέας: «Κάθε φορά που βλέπω τον εαυτό μου στο γυαλί, λέω ποιος είναι αυτός ο χαβαλές; Διώξτε τον!». (γελάει) Φέτος, είναι η δεύτερη σεζόν για εκείνον. Αισθάνεται να έχει βρει καλύτερα τους ρυθμούς του; «Μια χαρά είμαι φέτος. Πέρυσι είχα θέμα με το πρωινό ξύπνημα. Επρεπε να ξυπνάω 5.30 και να λειτουργεί το σώμα μου και το μυαλό μου. Δεν είχα συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς», απαντά. Κάνει την αυτοκριτική του; «Ναι, την κάνω. Και μπορώ να σου πω ότι είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Οχι μόνο σε αυτή τη δουλειά αλλά σε οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου», λέει.

Πόσο εύκολο είναι όμως να προσφέρουν ψυχαγωγία και να σταθούν απέναντι σε ενημερωτικά προγράμματα όταν τρέχει η επικαιρότητα; «Νομίζω ότι σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένα παράθυρο στην αισιοδοξία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στον κόσμο μας. Ζούμε την καθημερινότητα, βιώνουμε τα προβλήματα, τα ξέρουμε όλα αυτά πολύ καλά, αλλά από εκεί και πέρα νομίζουμε ότι, ειδικά το πρωί που ξυπνάς, θέλεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου λίγο πιο χαλαρά και αισιόδοξα. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Στην εκπομπή καλύπτουμε και το κομμάτι της επικαιρότητας με τον Δήμο Βερύκιο και τον Σπύρο Λάμπρου», λέει η οικοδέσποινα της εκπομπής, Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ενημερώνεται για τις εξελίξεις; «Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να διαβάσω για να καλύψω το κομμάτι της ενημέρωσης. Ούτως ή άλλως ενημερώνομαι. Παρακολουθώ δελτία ειδήσεων, θέλω να έχω άποψη. Είναι κάτι λοιπόν που μου βγαίνει φυσιολογικά!», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης