Basketball Champions League, ΑΕΚ-Ντιζόν 80-56: Σίφουνας για την πρώτη θέση!

Basketball Champions League, ΑΕΚ-Ντιζόν 80-56: Σίφουνας για την πρώτη θέση!

Με επιμέρους 26-9 στο 3ο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ (9-2) έφτασε σε μια άνετη νίκη (80-56) επί της Ντιζόν (3-8) στο ΟΑΚΑ, για την 11η αγωνιστική του BCL, και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του Γ' Ομίλου

4684472
Οι «κιτρινόμαυροι» βέβαια παιδεύτηκαν αρκετά στο πρώτο μέρος, αφού οι αντίπαλοί τους πίεζαν και ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί.

Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι Γάλλοι σκόραραν μόλις 9 πόντους, από την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, ενώ ο πρώτος σκόρερ τους, Ντέιβιντ Χόλστον, δεν ήταν σε καλή επιθετικά βραδιά.

Οι παίκτες του Μπάνκι απελευθερώθηκαν στην συνέχεια, ενώ ήρθαν και τα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να πάει η διαφορά ακόμα και στο +28 (80-52).

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν από ένα λουλούδι στο πανό του αδικοχαμένου οπαδού τους, Αλεξέι.

Το ματς
Η Ντιζόν αιφνιδίασε την ΑΕΚ με την έναρξη του αγώνα και πήρε γρήγορα διαφορά (1-9, 3'), με τους Εμεγκάνο και Ουέαρ να αποτελούν απειλή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, μέσα από την άμυνα και με τον Χάντερ να βοηθά στα επιθετικά ριμπάουντ, «ροκάνισαν» την διαφορά (14-15, 10'). Στην δεύτερη περίοδο, ο Τσαλμπούρης έδωσε σημαντικές βοήθειες, όπως και ο Τζέιμς (31-22, 17'), αλλά οι Γάλλοι έκαναν σερί με τους Σασάνγκ και Λουμ (31-28, 18'), με τον Εμεγκάνο να πετυχαίνει καλάθι στη λήξη του δεκαλέπτου (36-30, 20').

Κλείσιμο
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η ΑΕΚ μπήκε συγκεντρωμένη και με τον Λαρεντζάκη να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και δημιουργία, πήρε διαφορά (46-35, 24'). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν... κατέβασαν ταχύτητα, και ο Σαντ-Ρος με τρίποντο πήγε στο +19 (56-37, 28'), για να κλείσει το δεκάλεπτο ο Χάντερ στο 62-39 (30').

Οι Γάλλοι έκαναν ένα μικρό σερί (62-44, 22'), αλλά οι τρίποντες... βόμβες των Σάκοτα-Γιαννόπουλου αύξησαν την διαφορά (70-44, 34'), η Ντιζόν δεν μπορούσε να αντιδράσει και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, για να φτάσει η ΑΕΚ στη νίκη (80-56).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έπαιξε την άμυνα που... ήξερε στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα να αφήσει τους Γάλλους στους 9 πόντους, ενώ περιόρισε και τον πρώτο σκόρερ των φιλοξενούμενων, Ντέιβιντ Χόλστον.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βινς Χάντερ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι απολαυστικός και ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Λαρεντζάκης έκανε πολύ καλή δουλειά στο 3ο δεκάλεπτο και μέτρησε συνολικά 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Τζέιμς, Ματσιούλις, Σάκοτα, Ξανθόπουλος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Η Ντιζόν περίμενε περισσότερα από τους Πίρσον και Χόλστον.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η 3η περίοδος, που η ΑΕΚ πίεσε πολύ την αντίπαλό της και πήρε διαφορά, αφήνοντας την Ντιζόν στους 9 πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το άσχημο ξεκίνημα στο ματς, η Ντιζόν τα τρίποντα και τις βολές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κλέψιμο του Θίοντορ και η πάσα του για το κάρφωμα του Χάντερ!

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 38-30, 62-39, 80-56.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης