Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων! - Δείτε βίντεο με το ιστορικό άλμα
Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία καθώς πέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ πετυχαίνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ
Στις 29 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Βόλο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 5.93μ (5.92 το προηγούμενο του Κώστα Φιλιππίδη).
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3p3pqyud6hl)
Στις 5 Αυγούστου στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού με άλμα στα 5.90 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες...
Τόσο στον Βόλο όσο και στο Παρίσι είχε προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα έσπαγε το φράγμα των 6 μέτρων στο επί κοντώ, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Σήμερα όμως στη Σιλεσία της Πολωνίας ο Μανόλο το κατάφερε κι αυτό!
Ο Καραλής έδειξε από την αρχή ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 562μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη όπως ακριβώς συνέβη με τα 5.72μ. και τα 5.82μ.
Η πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε στα 5.92μ, αλλά το δεύτερο άλμα του ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και ουσιαστικά έδειξε ότι μπορεί να φτάσει και στο ιστορικό ραντεβού των 6 μέτρων.
Στις δύο πρώτες προσπάθειες έριξε τον πήχη, αλλά στην τρίτη με όλο το γήπεδο και τους συναθλητές του να τον χειροκροτούν ο Μανόλο τον πέρασε και έγινε ο πρώτος Έλληνας που σπάει ένα από τα πιο σημαντικά φράγματα στον παγκόσμιο στίβο!
Ο Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 6.00μ καταλαμβάνοντας την 3η θέση με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς να είναι δεύτερος (κι αυτός στα 6μ) και πρώτο τον Ντουπλάντις (όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες) με τον Σουηδό να καταρρίπτει και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.26μ.!
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV