ΕΠΟ: «Ο Μπένετ πήρε την απόφαση αντικατάστασης»

ΕΠΟ: «Ο Μπένετ πήρε την απόφαση αντικατάστασης»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να... μιλήσει για τα όσα έγιναν με τους διαιτητές του αγώνα ΑΕΚ-Άρης, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον Άγγλο αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ

EPO
Δύο ημέρες μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης κι αφού είχαμε βροχή ανακοινώσεων από τις ομάδες της Super League 1, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει τη δική της θέση.

Η οποία ουσιαστικά είναι: «... η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και ο κ. Μπένετ αποφάσισε μόνος του». Αυτό πάντως που δεν εξηγεί στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ είναι με ποια κριτήρια ή με ποια στοιχεία ο Άγγλος αρχιδιαιτητής οδηγήθηκε σ' αυτήν την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

Κλείσιμο
1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.

2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ.

3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.

4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.»

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας σε ηλικία 94 ετών

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρόπουλο: Φελλός είσαι, όχι ήρωας (βίντεο)

Δικαστικό θρίλερ: Η καθηγήτρια γνώρισε τον βιαστή της στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης