Super League 1, Ατρόμητος-Άρης 0-0: «Κόλλησαν» στο μηδέν στο Περιστέρι

Super League 1, Ατρόμητος-Άρης 0-0: «Κόλλησαν» στο μηδέν στο Περιστέρι

Ο Αρης ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, ο Ατρόμητος ισορρόπησε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και οι δύο ομάδες είχαν πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακές τους

5723829
Ατρόμητος και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στο Περιστέρι σ’ ένα παιχνίδι όπου οι Θεσσαλονικείς επιβεβαίωσαν ότι έχουν πρόβλημα στην εκτέλεση και διαμαρτύρονται για το γκολ του Φαμπιάνο που ακύρωσαν διαιτητής και VAR εκτιμώντας ότι ο Βραζιλιάνος έκανε επαφή με το χέρι.

Το επιθετικό πρόβλημα του Άρη αναδείχθηκε στην πιο άγρια μορφή του στο γήπεδο του Περιστερίου. Γιατί είχε την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό αλλά και τρομακτική δυσκολία στη δημιουργία. Οι «κίτρινοι» φωνάζουν για το γκολ του Φαμπιάνο στο 14ο λεπτό το οποίο αρχικά μέτρησε και στη συνέχεια ακυρώθηκε κατόπιν παρέμβασης του Μανούχου από το VAR. Ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι στο 66ο λεπτό υποστηρίζοντας ότι ο Γκρέι απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι.

Κι έτσι ο Άρης έμεινε χωρίς νίκη για 3ο σερί παιχνίδι με συνέπεια να χάσει κι άλλο έδαφος και να παραμείνει χαμηλά στη βαθμολογία σε σχέση με τον στόχο του.

Οι δύο εκπλήξεις των προπονητών
Η τοποθέτηση του Βίκτορ Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης (για 28η φορά στην καριέρα του παίκτη) αποτέλεσε την έκπληξη του Κρις Κόουλμαν αν και ο Ουαλός προπονητής το είχε κάνει και πέρυσι, στην αναμέτρηση με τον Άρη (στο Κλεάνθης Βικελίδης). Τότε βέβαια αυτή η επιλογή αποδείχθηκε μη παραγωγική και ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 3-0. Γενικώς επέλεξε διάταξη με τρεις στον άξονα προσδοκώντας τόσο στον περιορισμό του passing game των «κίτρινων» όσο και στη δημιουργία στο transition παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε τον Χουάν Ιτούρμπε – και όχι τον Μάνου Γκαρθία – περνώντας τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα ως «10αρι». Η επιλογή του Μπράντλεϊ Μαζικού δεν αποτέλεσε έκπληξη αλλά εξέλιξη της μη ικανοποίησης του Βρετανού από την εμφάνιση του Μάρβιν Πίρσμαν απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Φαμπιάνο σκόραρε, το γκολ ακυρώθηκε
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ο ρόλος της κάθε ομάδας. Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο για να αποκτήσει τον έλεγχο, την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο του οποίου το σχέδιο προέβλεπε να παίξει πίσω από την μπάλα. Στο 14ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μαντσίνι, ο Φαμπιάνο σκόραρε αλλά μετά από παρέμβαση του Μανούχου από το VAR το τέρμα ακυρώθηκε καθώς εκτιμήθηκε ότι ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το χέρι του, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από το ριπλέι.

Κυρίαρχος, στατικός και ακίνδυνος
Κλείσιμο
Αυτός ήταν ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου. «Κλείδωσε» ολοκληρωτικά τον Ατρόμητο ο οποίος έκανε κάκιστο παιχνίδι καθώς δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε… τρεις μπαλιές. Αντιθέτως οι «κίτρινοι» ήταν συνεχώς με την μπάλα στα πόδια αλλά ήταν ελαχίστως δημιουργικοί. Στην πραγματικότητα ήταν στατικοί, δεν πήραν την ατομική προσπάθεια από τους ακραίους επιθετικούς, ούτε βρήκαν τις τελικές πάσες για να δημιουργήσουν ευκαιρία. Καθόλου τυχαία δεν έφτασαν στο σημείο της ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση τη φάση του 45ου λεπτού όπου ο Χουάν Ιτούρμπε (εντός της περιοχής) από πλάγια θέση δεν σημάδεψε εστία. Ο δε Ατρόμητος μετά από ένα σουτ του Ροτάριου στο 7ο λεπτό πάτησε ξανά στην περιοχή του Άρη στο 44’!

Επιθετικό σχήμα με Μάνου Γκαρθία από Πάρντιου
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών λόγω της επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών του Ατρόμητου μερικοί εκ των οποίων μάλιστα μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς η ομάδα του είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν δημιουργούσε, ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο παιχνίδι τον Μάνου Γκαρθία (αντί του Νταμπό) με την προσδοκία επίλυσης του προβλήματος και κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Το παιχνίδι άλλαξε από το 50ο λεπτό και μετά καθώς ο Ατρόμητος άρχισε να γίνεται πιο απαιτητικός από τον εαυτό του και είχε φυσικά τη διπλή σπουδαία ευκαιρίες με τους Κούεν, Ρομπάι στο 59’ όπου ο Χουλιάν Κουέστα έδωσε τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να «τρακάρουν» στο τείχος των γηπεδούχων και είδαν τον Μάνου Γκαρθία να σουτάρει απογοητευτικά στο 50’, τον Γκρέι να καταστρέφει μια φάση στο 67’ αλλά και τον Γιαννιώτη να αντιδρά υποδειγματικά σε σουτ του Ετέμπο στο 63’.

Στο 66’ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι υποστηρίζοντας ότι ο Άντρε Γκρέι είχε επαφή με το χέρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων, αλλά αφού ο Σπύρος Ζαμπάλας είδε τη φάση έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Η πρώτη επαφή του Μουνίθ
Ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά ο Ατρόμητος ήταν πιο απειλητικός μ’ ένα γυριστό σουτ του Κιάρτανσον στο 81’ αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα) στο 88’ όπου ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 95’ ο Γιαννιώτης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Μάνου Γκαρθία (περίπου) από το ύψος της μικτής περιοχής κι εκεί ουσιαστικά χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για τον Άρη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκονζάλες, Κούεν, Μουνίθ (Ατρόμητος), Μαντσίνι, Φαμπιάνο, Μάνου Γκαρθία (Άρης).

MVP: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ετέμπο ήταν ο κυρίαρχος στον χώρο του κέντρου.

Στο ύψος του: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρόμητου με τους Μαυρομμάτη-Χατζηισαΐα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στατική και ακίνδυνη η επιθετική τετράδα του Άρη ομοίως και ο Καμάτσο που ήρθε από τον πάγκο. Δυσλειτουργικός ο άξονας για τον Ατρόμητο ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να αλλάξει τρεις μπαλιές.


Η «γκάφα»: Αυτή του Γκρέι στο 57’ ο οποίος μετά βίας προσπάθησε να κάνει επαφή με την μπάλα κι ενώ ακριβώς πίσω του ήταν ολομόναχος με την εστία ο Μαντσίνι.

Το «στραγάλι»: Κακή διαιτησία από τον Σπύρο Ζαμπάλα. Σηκώνει πολύ κουβέντα η ακύρωση του τέρματος του Φαμπιάνο στο 14’ μετά από παρέμβαση του Μανούχου από το VAR. O Ηπειρώτης διαιτητής δεν πήγε καν να δει τη φάση παρότι αρχικά κατακύρωσε το τέρμα!. Ο Φαμπιάνο δεν έκανε κίνηση με το χέρι για να σκοράρει. Αντιθέτως στο 66’ πήγε ο ίδιος και είδε τη φάση σε πέναλτι που ζήτησε ο Ατρόμητος υποστηρίζοντας ότι υπήρχε επαφή του Γκρέι με την μπάλα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όχι όμως και τον τρόπο να σκοράρει. Ο Ατρόμητος επέλεξε να παίξει πίσω από την μπάλα και να ψάξει φάση στο transition παιχνίδι. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα αδικεί τον Άρη.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κούεν (88’ Μουνίθ), Έρλινγκμαρκ (88’ Οικονομίδης), Ροτάριου, Κλωναρίδης (74’ Κιάρτανσον), Ρομπάι.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (65’ Ενκουλού), Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (46’ Μάνου Γκαρθία), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (60’ Καμάτσο), Γκρέι (72’ Πάλμα).

ΠΗΓΗ: GAZZETTA



Ειδήσεις σήμερα:

Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ. πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα - Δείτε χάρτες

Έρχονται δύο ακόμη εντάλματα για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Τραγωδία στο Σουφλί: Νεκροί ηλικιωμένοι μετά από φωτιά σε μονοκατοικία - Κατέρρευσε η στέγη και εγκλωβίστηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης