Super League 1: Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Super League 1: Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε  η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League 1  - Εντός έδρας αγωνίζονται στην πρεμιέρα Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρης  - Δείτε τα ντέρμπι των μεγάλων

5597388
Το νέο πρωτάθλημα της Super League κάνει σέντρα στις 20 Αυγούστου. Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου  και η λήξη της κανονικής περιόδου θα είναι στις 12 Μαρτίου. Τα play offs / play outs θα αρχίσουν στις 18 Μαρτίου και θα τελειώσουν στις 14 Μαϊου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Αρης-Λεβαδειακός
Ατρόμητος-ΟΦΗ
Βόλος-Αστέρας Τρίπολης
Κλείσιμο
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός-Ιωνικός
Λαμία-ΑΕΚ


Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τα ντέρμπι του Big 5 της Super League για τη σεζόν 2022/23
Το πρώτο «μεγάλο» ματς της νέας χρονιάς είναι το Αρης-ΠΑΟΚ την 3η αγωνιστική, ενώ στο φινάλε της σεζόν θα συγκρουστούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.
Από την 3η αγωνιστική θα ξεκινήσουν τα ντέρμπι του Big 5 στη Super League της επόμενης σεζόν, καθώς τότε ο Αρης θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Μεταξύ τους ματς θα έχουμε βέβαια όλη τη χρονιά και στα αξιοσημείωτα είναι πως δεν «έπεσε» ποτέ παραπάνω από ένα σε κάποια αγωνιστική ημέρα.

Ας δούμε λοιπόν τα ντέρμπι της νέας περιόδου, όπου μάλιστα θα κλήσει και με ένα αφού στο φινάλε της regular season η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

3η Αγωνιστική (3-4/9)
Αρης-ΠΑΟΚ

4η Αγωνιστική (10-11/9)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ


5η Αγωνιστική (17-18/9)
Αρης-Ολυμπιακός

6η Αγωνιστική (1-2/10)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική (8-9/10)
Αρης-ΑΕΚ

8η Αγωνιστική (15-16/10)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


9η Αγωνιστική (22-23/10)
Παναθηναϊκός-Αρης

10η Αγωνιστική (29-30/10)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

11η Αγωνιστική (5-6/11)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

13η Αγωνιστική (12/13-12)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ

16η Αγωνιστική (4/5-1)
ΠΑΟΚ-Αρης


17η Αγωνιστική (7-8/1)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

18η Αγωνιστική (14-15/1)
Ολυμπιακός-Αρης

19η Αγωνιστική (21-22/1)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20η Αγωνιστική (28-29/1)
ΑΕΚ-Αρης

21η Αγωνιστική (4-5/2)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

22η Αγωνιστική (11-12/2)
Αρης-Παναθηναϊκός


23η Αγωνιστική (18-19/2)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

24η Αγωνιστική (25-26/2)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

26η Αγωνιστική (11-12/3)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός


Μαρινάκης: «Δεν δεχόμαστε και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας»
Ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη δήλωσή του στην κλήρωση του πρωταθλήματος έθιξε τις σχέσεις με την ΕΠΟ


5650570


Αναλυτικά η δήλωση του:
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και πρέπει όλοι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Σε ένα σημείο που πρέπει επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αναλάβει ευθύνες και να έχει αρμοδιότητες που θα το κάνουν καλύτερο και θα βγάλουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας από το τέλμα.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να μην συγκαταλέγεται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το επαναφέρουμε στις πρώτες θέσεις του Ranking.

Όλοι γνωρίζετε όσα απίθανα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με την ΕΠΟ.

5650512


Η Ομοσπονδία όπως όλοι γνωρίζετε ζει και λειτουργεί με τα χρήματα που δίνουν οι ομάδες της Super League σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όμως το μόνο που έχει να μας επιστρέψει αυτή η Ομοσπονδία, είναι ασέβεια και αδιαφορία για το… πραγματικό ποδόσφαιρο.

Είδατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μας ζήτησε να οργανώσει την ελληνική διαιτησία σε επαγγελματικό επίπεδο ο κ. Κλάτενμπεργκ, όμως η Ομοσπονδία και ο κύριος Μπαλτάκος είχαν άλλα σχέδια και άλλες εντολές.

Εμείς όμως δεν δεχόμαστε προφανώς και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Κάναμε λοιπόν μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει επαγγελματική διαιτησία από την οποία θα είναι ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας.

Σε ότι αφορά στις οικονομικές μας σχέσεις με την ΕΠΟ προφανώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων μας και ήδη έχουμε δρομολογήσει τη νέα εποχή στις οικονομικές μας σχέσεις με την Ομοσπονδία.

Ήδη επεξεργαζόμαστε με τους νομικούς της Λίγκας αλλά και με κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, ειδικούς στο ζήτημα, το πως η Super League θα πράξει το αυτονόητο. Θα οργανώσει δηλαδή αυτόνομα ό,τι έχει σχέση με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Και θα το πράξουμε. Έχοντας πάντα το Νόμο στο πλευρό μας και πάντα σε συνεννόηση με τις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες UEFA και FIFA.

5650605


Θέλω να σταθώ σε ένα ακόμα ζήτημα που ξέρω ότι σας απασχολεί.
Τα έσοδα από το Στοίχημα.

Οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί.
Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις για να δοθεί λύση. Θα ήθελα μετά το πέρας της κληρώσεως να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες των ομάδων το ζήτημα εκτενέστερα.

Εύχομαι σε αθλητές και προπονητές και σε όλους όσοι εργάζονται στις ομάδες μας, στο Πρωτάθλημά μας, να έχουν μια χρονιά γεμάτη δύναμη με υγεία και δημιουργικότητα.»

Έβγαλε είδηση ο Αυγενάκης
Από την πλευρά του  ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στις ομάδες της Super League 1, καθώς στην τοποθέτηση του αποκάλυψε ότι θα μειωθεί από 5% σε 1% το ποσοστό που δίνουν οι σύλλογοι  της Λίγκας στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά συμβόλαια...

5650571__1_


Αναλύτικά η τοποθέτηση του:
"Κύριε Πρόεδρε της Super League 1,
Κυρία Αναπληρώτρια Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου,
Ελπίζω κι εύχομαι ολόψυχα, η νέα αγωνιστική περίοδος ’22-’23 να είναι η απαρχή της αναγκαίας ανάτασης του δημοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας:
-χωρίς τα μεγάλα εμπόδια που έθεσε η πανδημία τα τελευταία 2,5 χρόνια, σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο,

-με την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο που εκπόνησαν UEFA και FIFA, έπειτα από τη σχετική συμφωνία με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, θα ήμουν ακόμα πιο αισιόδοξος, εφόσον οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης –στο γράμμα και στο πνεύμα της- είχαν πιστά και πλήρως ενσωματωθεί στο Καταστατικό της ΕΠΟ, κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί,

-με το νέο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και ορθής λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και με τα υπόλοιπα ενισχυτικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, που θεσπίσαμε.
Η εφαρμογή τους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, προϋποθέτει και τη δική σας αμέριστη στήριξη για να αποδώσουν άμεσα και αποτελεσματικά την εικόνα ασφάλειας, πληρότητας και ψυχαγωγίας, που όλοι επιζητούμε να βλέπουμε στα γήπεδα της χώρας,

-με την Επαγγελματική Διαιτησία, την οποία η Πολιτεία νομοθέτησε πρόσφατα.

5650621


Αναμένουμε άμεσα τις εξειδικευμένες προτάσεις σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να οριστούν με Υπουργική Απόφαση, έπειτα από τη συνεργασία μας, οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της, με την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων πόρων, μειώνοντας δραστικά το ποσοστό, το 5%, που εισφέρετε προς την ΕΠΟ, από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων σας.

Λάβαμε το σχετικό γραπτό σας αίτημα την περασμένη Παρασκευή, συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους.
Από την εξασφάλιση αυτών των πρόσθετων πόρων εκτιμώ ότι θα καταστεί ακόμα πιο ευχερής η υλοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας και του όποιου επιπλέον κόστους θα προκύψει για τη λειτουργία της ετησίως, την οποία και θα αναλάβετε.

Κυρίες και κύριοι,
Η ποδοσφαιρική περίοδος που ξεκινά είναι κομβικότατη όχι μόνο για τους λόγους που επιγραμματικά ανέφερα, αλλά και διότι
-από τις αγωνιστικές σας επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα και
-από την άνοδο του εγχώριου συναγωνισμού, καθώς επίσης και
-με τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που ευτυχείς βλέπουμε να σχεδιάζονται, να δρομολογούνται και άλλες να ολοκληρώνονται,
θα κριθεί η πορεία προς το μέλλον ή η στασιμότητα, σε καταστάσεις και παθογένειες που πλήττουν
-το ίδιο το «προϊόν»,
-τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους άλλους εργαζόμενους,
-εσάς,
όλους μας που αγαπάμε και παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

5650603


Είναι αδήριτη, ωστόσο, η ανάγκη για την ίδια χάραξη πορείας και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τη μήτρα, ούτως ώστε να βρισκόμαστε όλοι απόψε εδώ.
Δεν θα απαριθμήσω τη σειρά μέτρων ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων που έχουμε λάβει, ούτε θα σας αναλύσω το νοικοκύρεμα του άναρχου τοπίου, με το Ηλεκτρονικό Μητρώο και την αποδοχή του από την πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Δεν θα αναφερθώ στα περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ –χρήματα πρωτοφανή- που έχουν δοθεί την τελευταία διετία απευθείας από την Κυβέρνηση στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, με Έδρα την Αρχαία Ολυμπία, που σύντομα ολοκληρώνεται και νομοθετικά.
Θα πω μόνο τούτο: Καλώ για ακόμη μια φορά την ΕΠΟ να ενσκήψει με σοβαρότητα -και με την ευθύνη της αποστολής της, διότι αυτή είναι η αποστολή της- στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Ανδρών, Γυναικών, Σάλας, Άμμου.

Και την καλώ να συνεργαστούμε σε αυτό το πεδίο, σε ό,τι χρειάζεται, ώστε να αναστραφεί ΚΑΙ εκεί, το ταχύτερο δυνατό, η πορεία παρακμής, που για χρόνια έχει διαμορφωθεί. Και δεν εξετάζω με ποιανού ευθύνες, δεν είναι ώρα.
Τώρα είναι η ώρα, για να πάει σε κάθε επίπεδο μπροστά, το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σας ευχαριστώ".




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΠΙΣΗΜΟ_2


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΠΙΣΗΜΟ_ΝΕΟ_ΤΕΛΙΚΟ





Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει ότι «πήγε» με τη γυναίκα του συνιδρυτή της Google - «Έχω αιώνες να κάνω σεξ»

Ασύλληπτο τροχαίο στη Λάρισα - Στο νοσοκομείο ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά

Ο Ρίσι Σούνακ αναγορεύει την Κίνα στη «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή» για τη Βρετανία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης