Champions League: Ασταμάτητος ο Άγιαξ, έκανε το καθήκον της η Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Ασταμάτητος ο Άγιαξ, έκανε το καθήκον της η Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Η νικηφόρα επέλαση του Άγιαξ στο Champions League συνεχίζεται - Οι Ολλανδοί νίκησαν με 2-1 στην έδρα της Μπεσίκτας και έκαναν το 5χ5 - Η Ίντερ επικράτησε 2-0 της Σαχτάρ και πέρασε στους «16»

24973717
Με τον απίθανο Αλέ να σκοράρει δις και να φτάνει τα εννιά γκολ στη διοργάνωση, ο  Άγιαξ  ανέτρεψε το σκορ απέναντι στην Μπεσίκτας (1-2) και διεύρυνε το απόλυτο στον όμιλο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfy9u4ijsme1-sf)


Έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο... Στην πρώτη του σεζόν στο Champions League ο Σεμπαστιάν Αλέ οδηγεί από το χεράκι τον Άγιαξ προς τους «16» της διοργάνωσης και με εννέα γκολ σε πέντε αγωνιστικές αποτελεί τον απόλυτο «τρομοκράτη» για τις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί στο πρώτο μέρος η Μπεσίκτας να έβαλε δύσκολα στον Αίαντα, όμως με τον Ιβοριανό να περνάει στο ματς στις αρχές του δεύτερου μέρους, οι Ολλανδοί έφεραν το ματς τούμπα.

Μέχρι τότε όμως τα ηνία ανήκαν στους Τούρκους. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης και κατάφεραν να προηγηθούν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκεζάλ στο 22΄. Είκοσι λεπτά αργότερα μάλιστα ο Λαρίν λίγο έλειψε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0, όμως ο Ονάνα επενέβη σωτήρια για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα ύστερα από εννέα μήνες.

Στο ημίχρονο ο Τεν Χάαγκ ήξερε πως έπρεπε να ανακατέψει άμεσα την τράπουλα και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον μεγάλο του άσο. Με το καλησπέρα του δευτέρου μέρους (46΄) ο Αλέ πέρασε με... όρεξη στο ματς που έμελλε να του δώσει μια θέση στην ιστορία. Κι αυτό γιατί αρχικά στο 54΄ο Ιβοριανός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ταλιαφίκο και έφερε το ματς στα ίσα για να γίνει πλέον ο πρώτος Αφρικανός παίκτης που βρίσκει δίχτυα και στις πέντε πρώτες πρώτες αγωνιστικές στο Champions League. Η ισοπαλία όμως δεν αρκούσε στον Άγιαξ που ήθελε να διευρύνει το απόλυτο νικών και από την πλευρά του, ο Αλέ το δικό του σερί. Πράγμα που τελικά επετεύχθη στο 69΄όταν ο καυτός φορ του Αίαντα ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή και έβαλε ξανά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας αφού πλέον μετράει 9 γκολ στον θεσμό, τα περισσότερα δηλαδή που έχει πετύχει ποτέ παίκτης στις πρώτες πέντε παρουσίες του στην κορυφαία διοργάνωση!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 5Χ5 στον όμιλο υπό τον απόηχο των... πιστολιών του Ιβοριανού και την Μπεσίκτας να αποχαιρετά για φέτος τις ελπίδες της για συνέχεια στη διοργάνωση.

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Γκούνοκ, Ροζιέρ, Βίντα, Μοντέρο (81΄Γιουσάλ), Μέρας, Πιάνιτς (81΄Ουτσάν), Τοπάλ (81΄Χάντσινσον), Γκεζάλ (67΄Μπατσουαγί), Ενκουντού, Τεξέιρα (59΄Μποζντογκάν), Λάριν

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Μαζραουί (72΄Τίμπερ), Μαρτίνεζ, Σκούρς (77΄Ρενσχ0, Ταλιαφίκο (77΄Μπλιντ), Κλάασεν, Μπέργκχαουζ (83΄Τέιλορ), Γκράβενμπεργκ, Νέρες, Ντάραμι (46΄Αλέ), Τάντιτς

4ος όμιλος
Ίντερ-Σαχτάρ 2-0

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfy9tijpyi7l-sf)


Ο Έντιν Τζέκο «καθάρισε» μόνος του τη Σαχτάρ με δύο γκολ σε ένα εξάλεπτο (2-0) και η Ίντερ
πλησίασε μια... ανάσα από την επιστροφή στους «16» μετά από δέκα χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την 3η θέση για τη Σέριφ!

Ναι, αυτή τη φορά η πρόκριση δεν χάνεται. Η Ίντερ των τριών διαδοχικών αποκλεισμών από τους ομίλους, ετοιμάζεται να δώσει ξανά το παρών στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από δέκα χρόνια.

Με τον… 50άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Έντιν Τζέκο να σκοράρει δύο φορές, οι Νερατζούρι έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα κόντρα στη Σαχτάρ (2-0) για να επιστρέψουν στους «16» μετά το 2012, κάτι που θα πανηγυρίσουν με σιγουριά από απόψε, αν η Ρεάλ δεν ηττηθεί στην έδρα της Σέριφ των Αθανασιάδη-Κολοβού. Οι οποίοι, όμως, μετά και την ήττα της Σαχτάρ έχουν «μαξιλαράκι» την πρόκριση στα play-offs του Europa League.

Με φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Νάπολι στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι μπήκε στο ματς με στόχο να βάλει από νωρίς τις βάσεις της νίκης. Ωστόσο, το πρώτο 45λεπτο πέρασε ανεκμετάλλευτο, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του Έντιν Τζέκο, αυτές των Μπαρέλα (12’) και Ρανόκια (23’), καθώς και το ακυρωθέν γκολ του Πέρισιτς στο 25’. Αποτέλεσμα να μείνει για ακόμη ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, μετρώντας μόλις ένα σε σύνολο 62 τελικών, τουλάχιστον 11 περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό Champions League!

Ό,τι όμως δεν ήρθε στο α΄ μέρος, το βρήκε ο «killer» Τζέκο μετά την ανάπαυλα. Αφού το γκολ του Λαουτάρο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Αργεντινού, ο 35χρονος ανέλαβε δράση και με δύο γκολ στο 61’ και το 67’ έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, φτάνοντας τα 50 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (εκτός προκριματικών). Η Σαχτάρ του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι είχε απίθανη ευκαιρία με τον Ντοντό να ξαναμπεί στο ματς στο 82’, όταν η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι από το σουτ στο δοκάρι έφυγε παράλληλα με την εστία, όμως, το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των Ουκρανών.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ρανόκια, Μπαστόνι, Νταρμιάν (76’ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαρέλα (78’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (86’ Σένσι), Πέρισιτς (86’ Ντιμάρκο), Μαρτίνες (68’ Κορέα), Τζέκο

Σαχτάρ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Τρούμπιν, Ντοντό, Βιτάο, Μάρλον, Ματβιένκο, Στεπανένκο (46’ Αντόνιο), Μαϊκόν, Τετέ (80’ Μάρλος), Σόλομον (81’ Μούντρικ), Πεντρίνι (73’ Μπονταρένκο), Φερνάντο

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος
22.00 Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν (MEGA, COSMOTE SPORT 2)
22.00 Κλαμπ Μπριζ - Λειψία (COSMOTE SPORT 9)

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 9 (15-7)
2.Παρί Σεν Ζερμέν 8 (8-5)
3.Μπριζ 4 (5-11)
4.Λειψία 1 (8-13)

6η αγωνιστική
Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι
Παρί Σεν Ζερμέν - Κλαμπ Μπριζ

2ος όμιλος
22.00 Λίβερπουλ - Πόρτο (COSMOTE SPORT 3)
22.00 Ατλέτικο - Μίλαν (COSMOTE SPORT 5)

Βαθμολογία
1.Λίβερπουλ 12 (13-5)
2.Πόρτο 5 (3-6)
3.Ατλέτικο Μ. 4 (4-6)
4.Μίλαν 1 (4-7)

6η αγωνιστική
Μίλαν - Λίβερπουλ
Πόρτο - Ατλέτικο

3ος όμιλος
Μπεσίκτας - Άγιαξ 1-2
22.00 Σπόρτινγκ - Ντόρτμουντ (COSMOTE SPORT 8)

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 15 (16-3)
2.Ντόρτμουντ 6 (4-8)
3.Σπόρτινγκ 6 (9-7)
4.Μπεσίκτας 0 (2-13)

6η αγωνιστική
Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας
Άγιαξ - Σπόρτινγκ

4ος όμιλος
Ίντερ - Σαχτάρ2-0
22.00 Σέριφ - Ρεάλ (COSMOTE SPORT 7)

Βαθμολογία
1.Ίντερ 10 (8-3)
2.Ρεάλ Μαδρίτης 9 (9-3)
3.Σέριφ Τίρασπολ 6 (6-7)
4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (1-11)

6η αγωνιστική
Ρεάλ - Ίντερ
Σαχτάρ - Σέριφ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης