Παναθηναϊκός: Προσέγγισε τον Γιόβιτς, περιμένει και τα «κοψίματα» στο ΝΒΑ

Παναθηναϊκός: Προσέγγισε τον Γιόβιτς, περιμένει και τα «κοψίματα» στο ΝΒΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με τον Στέφαν Γιόβιτς για τη θέση του πλέι μέικερ

jovicc
Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ξεκοκκαλίζει όλες τις πιθανές λύσεις με βάση τα χαμηλά οικονομικά του δεδομένα προκειμένου να ενισχυθεί στην περιφέρεια. Κάθε ματς που περνάει, φαίνεται όλο και περισσότερο η ανάγκη απόκτησης ενός πλέι μέικερ, ο οποίος να μπορεί να συμμαζέψει το παιχνίδι της ομάδας και παράλληλα να μπορεί να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του.

Πριν από μερικές ημέρες και όπως ανέφερε το Gazzetta, οι «πράσινοι» μίλησαν με τον Γιόγκι Φερέλ αλλά όσο και αν ήθελαν να ρίξουν το «κασέ» του, άλλο τόσο δύσκολο ήταν το έργο τους. Η διαφορά ήταν τεράστια μεταξύ των δύο πλευρών (σ.σ. περίπου 400.000 δολάρια) με αποτέλεσμα να «κολλήσει» το θέμα και να μην προχωρήσει. Τουλάχιστον προς το παρόν και όσο ο παίκτης παραμένει ελεύθερος... Από εκεί και πέρα φυσικά δεν είναι και ο μοναδικός που υπάρχει στην «πράσινη» λίστα.

Στον Παναθηναϊκό εξετάζουν και την περίπτωση του Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος ωστόσο έχει... πολλούς αστερίσκους. Και φυσικά αναφερόμαστε στο γεγονός ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ας δούμε, όμως, πώς έχουν τα πράγματα.

Stefan Jovic BEST Highlights from 2020-21 Season - BC KHIMKI


Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, στο «τριφύλλι» όχι μόνο υπάρχει σκέψη για τον Σέρβο γκαρντ αλλά έχουν έρθει ήδη σε επαφή μαζί του. Άλλωστε είναι ο παίκτης ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν. Δηλαδή είναι ένας ψηλός πλέι μέικερ (1.98μ.) δημιουργικός, pass first point guard, με καλό περιφερειακό σουτ και με πλούσια εμπειρία στην EuroLeague. Όμως στη σκέψη της προσέγγισης, υπάρχει και ο προβληματισμός.

Κλείσιμο
Ο Γιόβιτς ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου τον περασμένο Ιούλιο και θα είναι σε θέση να μπει ξανά σε φουλ ρυθμό προπονήσεων σε 20 ημέρες περίπου. Όπερ και σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει την επόμενη του ομάδα από τον Νοέμβριο. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό κάνουν και δεύτερες σκέψεις για τον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος έχει και... βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Παρόλα αυτά οι πληροφορίες να κάνουν λόγο αρχικά για μηνιαίο συμβόλαιο από τη στιγμή που θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και μετά. Άλλωστε υπάρχει ο νέος κανονισμός της EuroLeague για 1+1 μηνιαία συμβόλαια (σ.σ. στα πρότυπα του ΝΒΑ με τα 10ήμερα) ώστε σε περίπτωση που αποφασίσει μια ομάδα να κρατήσει έναν παίκτη να το κάνει στη συνέχεια έως το τέλος της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, τα «πράσινα» μάτια είναι ανοικτά και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καθώς μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα οριστικοποιηθούν τα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν (19/10) όπερ και σημαίνει ότι θα υπάρξουν «κοψίματα» και πολλοί παίκτες θα βγουν στην αγορά αναζητώντας την τύχη του στην Ευρώπη. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος (ίσως και ο κυριότερος) που στον Παναθηναϊκό περιμένουν και δεν βιάζονται να κάνουν άμεσα κάποια κίνηση. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η περίπτωση του Γιόβιτς (τον οποίο προτιμούν σε περίπτωση που είναι υγιής) εμπεριέχει ρίσκο λόγω των πολλών τραυματισμών του.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης