Η συνταγή για «κουραμπιέδες της γιαγιάς» - Τα υλικά και η διαδικασία
Η συνταγή για «κουραμπιέδες της γιαγιάς» - Τα υλικά και η διαδικασία
Η διαδικασία για να την κάνετε σπίτι
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων, οι κουραμπιέδες με τη βουτυρένια γεύση και την άχνη ζάχαρη που τους καλύπτει δεν απουσιάζουν ποτέ από το γιορτινό τραπέζι και θυμίζουν τη... γιαγιά.
Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά η συνταγή για να φτιάξετε τους πιο αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες στο σπίτι και να τους απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βήμα 2
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Βήμα 3
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βήμα 4
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
- 2 κρόκους αβγών
- 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά η συνταγή για να φτιάξετε τους πιο αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες στο σπίτι και να τους απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Η συνταγή για τους κουραμπιέδες
Βήμα 1Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βήμα 2
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Βήμα 3
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βήμα 4
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Υλικά
- 600γρ. βούτυρο λιωμένο- 2 κρόκους αβγών
- 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
- 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ανθόνερο (προαιρετικά)
Πηγή: cantina.gr
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ανθόνερο (προαιρετικά)
Πηγή: cantina.gr
Ειδήσεις σήμερα:
Συντετριμμένοι οι γονείς του 19χρονου Ραφαήλ στην κηδεία του - Με λευκά τριαντάφυλλα και την ελληνική σημαία το τελευταίο αντίο
Η αλήθεια για το σήμα στο κάθισμα αεροπλάνου που μπέρδεψε τους επιβάτες - Τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται
Γιατί στις 3 Δεκεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία
Συντετριμμένοι οι γονείς του 19χρονου Ραφαήλ στην κηδεία του - Με λευκά τριαντάφυλλα και την ελληνική σημαία το τελευταίο αντίο
Η αλήθεια για το σήμα στο κάθισμα αεροπλάνου που μπέρδεψε τους επιβάτες - Τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται
Γιατί στις 3 Δεκεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα