Η συνταγή για «κουραμπιέδες της γιαγιάς» - Τα υλικά και η διαδικασία

Η συνταγή για «κουραμπιέδες της γιαγιάς» - Τα υλικά και η διαδικασία

Η διαδικασία για να την κάνετε σπίτι

Η συνταγή για «κουραμπιέδες της γιαγιάς» - Τα υλικά και η διαδικασία
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων, οι κουραμπιέδες με τη βουτυρένια γεύση και την άχνη ζάχαρη που τους καλύπτει δεν απουσιάζουν ποτέ από το γιορτινό τραπέζι και θυμίζουν τη... γιαγιά. 

Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά η συνταγή για να φτιάξετε τους πιο αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες στο σπίτι και να τους απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Η συνταγή για τους κουραμπιέδες

Βήμα 1

Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βήμα 2

Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3

Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.

Βήμα 4

Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

- 600γρ. βούτυρο λιωμένο
Κλείσιμο
- 2 κρόκους αβγών
- 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης