Συνταγή: Baby πατάτες με τυρί Brie και τουρσιά

patates_baby_art

Από τον σεφ Γιώργο Δημητρακόπουλο

1 ΏΡΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

350 γρ. baby πατάτες
ηλιέλαιο
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
1½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό μπρι ολόκληρο
1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
10 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες
4 μικρά κρεμμυδάκια τουρσί, κομμένα σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
1 χούφτα ανάμεικτη σαλάτα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε τις baby πατάτες σε ένα μικρό ταψί με 1 κουταλιά λάδι, τους σπόρους μάραθου, πολύ μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι. Ψήνουμε τις πατάτες μας για 40’ μέχρι να μαλακώσουν στη μέση, να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.
Ανακατεύουμε με 1 κ.σ. άνηθο. Ξετυλίγουμε το τυρί, το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού με τις πατάτες μας ολόγυρα και ψήνουμε για 10΄-12΄. Βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ
και ανακατεύουμε με τη σκόνη μουστάρδας, τον υπόλοιπο άνηθο, το ξίδι και 1 κ.γ. νερό. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αγγουράκια τουρσί, τα κρεμμύδια τουρσί, την κάππαρη και την ανάμεικτη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος μας. Ομογενοποιούμε καλά και σερβίρουμε με το λιωμένο μπρι και τις baby πατάτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης