Σήμερα μαγειρεύουμε: Σουφικό Ικαρίας

Σήμερα μαγειρεύουμε: Σουφικό Ικαρίας

Οποιος έχει βρεθεί στην Ικαρία και έχει δοκιµάσει το σουφικό ξέρει πόσο ιδιαίτερα νόστιµο είναι αυτό το παραδοσιακό µαγειρευτό - Το µυστικό κρύβεται στα ολόφρεσκα λαχανικά, από μελιτζάνες και κολοκυθάκια μέχρι πιπεριές και φασολάκια, αλλά και στο αργό µαγείρεµα

KSoufiko-Ikarias-_2_
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

  • κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες

  • 2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες

  • 2 κολοκυθάκια χοντροκομμένα

  • 2-3 πιπεριές, χοντροκομμένες

  • 100γρ. φασολάκια

Κλείσιμο
  • 2 ντομάτες, χοντροκομμένες

  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • 100ml κρασί κόκκινο

  • ½ χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα κρεμμύδια. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά με τη σειρά σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε την κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.

Περιχύνετε με το λάδι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

KSoufiko-Ikarias-_2_


Συνταγή – φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στις Βρυξέλλες για το «Sofagate» και την αδράνεια του Σαρλ Μισέλ

ΗΠΑ: Συζητήσεις με τις αεροπορικές για τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη με το όπλο να μπαίνει στο κατάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης