LIVE

Κορωνοϊός

Σήμερα μαγειρεύουμε: Ψητό κοτόπουλο με μπίρα, πατάτες και κεφαλοτύρι

food-1631727_1920

Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμο αν το ψήσουμε μέσα σε μπίρα και προσθέσουμε μέσα και κάποιο τυρί

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:45'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

kotopoulo1-430x575
Διαδικασία
Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις απλώνετε σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου.

Πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου, περιχύνετε με λίγη από την μπίρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζετε, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα μπούτια και ανακατεύοντας τις πατάτες όποτε είναι απαραίτητο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης