Νέος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Νέος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Μέχρι σήμερα ήταν υπαρχηγός επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος - Υπηρέτησε σχεδόν δυο δεκαετίες στην ΕΜΑΚ

αρ1
Συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Mε απόφαση του ΚΥΣΕΑ, νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ.

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού

Ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης του Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι πατέρας δύο παιδιών.
αρ2

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1995 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κλείσιμο
Φοίτησε το 2002 στη Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Valabre της Γαλλίας, το 2003 παρακολούθησε τα Σχολεία «Τακτικές Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» και «Αντιμετώπισης Συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής», το 2006 το Σχολείο «Τεχνικές Διάσωσης σε Σήραγγες» στη Γαλλία, το 2008 το Σχολείο «Σπηλαιοδιάσωσης» στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και το Σχολείο «Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» στον Καναδά, το 2011 το Σχολείο «Αντιμετώπισης Συμβάντων με Όπλα Μαζικής Καταστροφής», το 2012 φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας και τέλος το 2018 παρακολούθησε το Σχολείο «Εργασία σε Ύψος με Χρήση Σχοινιών-IRATA».

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού «κατ’ επιλογήν», έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα και του Ταξιάρχη Τιμής.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στους 1ο, 2ο, 5ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών, στο 199-ΣΕΚΥΠΣ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών και στην Πυροσβεστική Ακαδημία. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του υπηρέτησε στην 1η Ε.Μ.Α.Κ., καταλαμβάνοντας ιεραρχικά διάφορες θέσεις ευθύνης για συνολικά 18 έτη και το όνομά του ταυτίστηκε με την υπηρεσία αυτή.
pirosv_01

Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και ανέλαβε Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τον Φεβρουάριο του 2018 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις τόσο διάσωσης, όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο σεισμός στο Αίγιο το 1995, στην Αθήνα το 1999, στο Μαρόκο το 2003, στη Λέσβο και στην Κω το 2017, η συντριβή του αεροσκάφους «HELLIOS» στο Γραμματικό Αττικής, οι πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο το 2017, στο Μαντούδι και στο Προκόπι Ευβοίας το 2018, οι δασικές πυρκαγιές στη νήσο Κύθηρα και στον Κάλαμο Αττικής το 2017, στην Κινέττα Αττικής και στα Ψαχνά Ευβοίας το 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης