Μεταναστευτικό: Δωρεά 10 σύγχρονων σκαφών από τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λιμενικό

mitsotakis_efoplistes1

Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με αντικείμενο τη δωρεά 10 υπερσύγχρονων ταχύπλοων – Στόχος είναι η ενίσχυση των περιπολιών του Λιμενικού  - Τα πρώτα πέντε θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δωρεά, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, 10 ταχύπλοων σκαφών Rafnar 1100 Cabin Bulletproof από την πλευρά της ΕΕΕ, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης να σας ευχαριστήσω θερμά, για την πολύ γρήγορη ανταπόκριση σας στο αίτημα μας να ενισχύσετε το Λιμενικό Σώμα. Αυτή η δωρεά, 10 καινούργιων σκαφών θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων μας. Σε μια περίοδο, που δεν χρειάζεται να σας το πω, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τα σκάφη αυτά, από ότι έχω ενημερωθεί, θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, με πλήρη εξοπλισμό, με θερμικές κάμερες και με τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Και πάλι θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, εύχομαι αυτή η κίνησή σας να βρει μιμητές, εξάλλου όλοι σας και συλλογικά ως Ένωση αλλά και ατομικά, είστε συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης προσφοράς στην πατρίδα, από ανθρώπους που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα».

Τα πρώτα πέντε σκάφη θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Στη συνάντηση, παρουσία του Πρωθυπουργού, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την παραχώρηση των νέων ταχύπλοων. Τα πρώτα πέντε σκάφη θα παραδοθούν ως το καλοκαίρι του 2020 και τα επόμενα πέντε εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα με πλήρη εξοπλισμό και δυνατότητα να πλέουν και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Από την πλευρά της Ένωσης Εφοπλιστών παρέστησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης καθώς και οι Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νικόλαος Λαιμός, Αθανάσιος Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Αντώνιος Παπαδημητρίου, Βασίλης Πατέρας, Μελίνα Τραυλού και Μαριέττα Χανδρή.

Διαθέτουν θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία σε καμπίνα και παράθυρα

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.


Leiftur_1100_NAVY_-_No_Shadow_4
Leiftur_US_NAVY_-_No_Shadow_3

ΣΧΟΛΙΑ (37)

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Εθνικοί ευεργέτες οι εφοπλιστές. Θα έχουν και καθρεφτάκια τα σκάφη για τους ιθαγενίς; -Εύγε σας ευεργέτες εφοπλιστές που κάθε ναυτιλιακή εταιρία πληρώνει σήμερα φόρο 170.068 ευρώ & κάθε πλοίο 7.086 ευρώ. Την ίδια ώρα άνεργος με τεκμαρτό φόρο πληρώνει υποχρεωτικά 3.500 ευρώ φόρο & με χαράτσια κ.α. χρεώσεις φθάνει τα 5.000 ευρώ. -Εύγε σας ευεργέτες εφοπλιστές που πληρώνετε ετησίως λιγότερα από τα έξοδα ενός γάμου των γόνων σας. - Εύγε σας ευεργέτες εφοπλιστές που έχετε καταφέρει τα τελευταία 60 χρόνο να (μην) πληρώνετε στη φτωχή Ελλάδα φόρους, γιατί οι υποτακτικές κυβερνήσεις σας έχουν απαλλάξει από τέτοια περιττά βάρη. -Εύγε σας που βλέπετε απαθείς την Ελλάδα να ματώνει, τους Έλληνες να βιώνουν φτώχεια που έχουν να γνωρίσουν από την κατοχή & εσείς ζείτε στα παλάτια σας & κινείστε με τα λίαρ τζετ & τις θαλαμηγούς σας. -Εύγε σας που θεμελιώσατε τις αυτοκρατορίες σας στις θάλασσες στο αίμα, τον πόνο και την εξαθλίωση των Ελλήνων. -Εύγε σας που αναφέρετε, όποτε τίθεται θέμα φορολόγησής σας ανάλογα με τις δυνάμεις σας, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα, ότι "τα καράβια έχουν προπέλες", απειλώντας προφανώς ότι θα αλλάξετε σημαία. -Εύγε σας που καταφέρνετε & πληρώνετε λιγότερους φόρους από όσους πληρώνουν τα πληρώματα των πλοίων σας, οι Έλληνες ναυτικοί που θαλασσοπνίγονται στους ωκεανούς για να ζήσουν τις οικογένειές τους, που τις βλέπουν μια - δυο το πολύ φορές το χρόνο, την ώρα που εσείς ανοίγετε τις σαμπάνιες & απολαμβάνετε τα λουκούλλεια γεύματα & δείπνα σας στις Άλπεις το χειμώνα & στη Μύκονο και άλλους χλιδάτους προορισμούς το καλοκαίρι. -Εύγε σας που οποιαδήποτε αγορά σας στην Ελλάδα, ακόμη και η ανέγερση των παλατιών σας, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, Φ.Π.Α. και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. -Εύγε σας που χάρις σε εσάς έχουν χορτάσει οι πεινασμένοι Έλληνες & τα πεινασμένα και εξαθλιωμένα ελληνόπουλα στα ιδρύματα και τις κιβωτούς του κόσμου, όπου ευτυχώς κάποιοι φωτισμένοι & τίμιοι Έλληνες (ιερωμένοι και μη) προσφέρουν ανιδιοτελώς. -Εύγε σας που χάρις σε εσάς όλα τα νησιά της άγονης γραμμής έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, γιατρούς & ιατρεία για τους ακρίτες νησιώτες μας που φυλάνε Θερμοπύλες. -Εύγε σας ευεργέτες εφοπλιστές που κρατάτε υποτακτικούς πρωθυπουργούς & υπουργούς που σας προσκυνάνε όπως προσκυνάνε & την Μέρκελ. -Εύγε σας ευεργέτες εφοπλιστές που απόμαχοι ναυτικοί ζουν σήμερα στο Πέραμα, το Κερατσίνι και αλλού χωρίς ρεύμα, νερό και ψωμί. -Εύγε σας κ.κ. Πρωθυπουργοί των τελευταίων 60 χρόνων για όλα αυτά.

Μανωλης 2nd engineer

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ,ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

GA

παλι ρε μητσοτακη θα τους ξοδεψεις? καλα δεν ντρεπεσαι κι εσυ που πας και τους παρακαλας να κανουν τα αυτονοητα? δεν ντρεπονται οι αχροιοι που ενω εχουν το χρημα δεν δινουν μερικα δις να αγορασουν οι αρμοδιοι αυτα που εχει αναγκη η χωρα ? αεροπλανα,φρεγατες οπλα? τι περιμενεις ομως απο απατριδες? αντε δημοσιευσε τα αν μπορεις....

ΓΕΟΡΓΙΟΣ

Oι εφοπλιστές δίνουν σκάφη,ασθενοφόρα,ιατρικά μηχανηματα,αυτοκίνητα κλπ εξοπλισμό στην αστυνομία ,πολιτιστικά κέντρα μήπως να βάλουμε και πρωθυπουργό τον πρόεδρο ΕΕφ και να όνομάσουμε τη χώρα εφοπλιστάν γιατί με τους φόρους μας δεν αγοράζεται κάτι είναι μόνον για μίζες και σπατάλες

ΓΕΟΡΓΙΟΣ

Καλύτερα θα ήταν να απολυθούν όλοι οι λιμενικοί του Α.Αιγαίου να έχουμε και οικονομία

αγαπητοι εφοπλιστες

γιατι σκορπατε τα λεφτα σας σε αχρηστους πολιτικους? μονο φυλαξη συνορων δεν θα κανουν αυτα τα σκαφη...

ΒΑΓ

βαλτε blue star να διασωζει προσφυγοπουλα ! εχει wi-fi, ανετες καμπινες κτλ

@@@

Κράτος επαίτης, κανονικά έπρεπε να απαγορεύεται να δέχεται τέτοιες δωρεές γτ οι εφοπλιστές σίγουρα έχουν κάποιο αντισταθμισμα!

Και;

Αφού δεν μιλάμε για αποτροπή, με push back, δεν έχει καμία σημασία...

gerkos

δεν προλαβαινουν να τους μεταφερουν τους λαθρο για αυτο ζητησε καιρουρια ταξι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης